Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Iată că Samsung nu doarme nici de sărbători, și înainte de Crăciun a lansat o tabletă specială pentru domnii de la grădiniță. O tabletă educativă de la un producător de renume nu am văzut până acum, ci doar o tabletă care lasă mult de dorit din partea Evolio. Din fericire pentru cei mici puteți acum să le oferiți o jucărie educativă, iar ea se numește Galaxy Tab 3 Kids.

Samsung nu s-a impus foarte tare anul acesta pe piața tabletelor, reușind să super efoarte tare mulți utilizatori și fani Samsung prin design-ul nu foarte inteligent. Chiar eu am avut o experiență foarte proastă cu Galaxy Tab 3 10.1 în urmă cu aproximativ o lună. Dar lăsând aceste aspecte deoparte și revenind la tableta educativă pentru copii, aceasta pare o soluție foarte bună în aceste momente pentru Samsung, căci suntem în sezonul sărbătorilor.

GALAXY_tablet_kids_montage_130827_16x9_992

Galaxy Tab 3 Kids este de fapt un Galaxy Tab 3 7.0 redesenat si regandit pentru un pusti de gradinita. La interior se afla acelasi procesor dual core de 1.3 GHz si aceeasi baterie de 4000 mAh ce rezista conform testelor 6 ore si 20 de minute de playback video cu Wi-Fi-ul pornit si luminozitatea la maxim. Memorie interna este de 8 GB, iar cea RAM de 1 GB. Surprinzator este faptul ca au decis sa puna si camere foto, astfel ca pe spate se afla o camera de 3 MP fara blit, iar pe fata una de 1.3 MP. Ecranul este un banal TFT cu rezolutie 1280 x 800 pixeli, suficient cat sa se vada bine. Am observat din review-urile altor publicatii ca tableta nu se intoarce in mod portrait, ci poate fi utilizata doar landscape ceea ce poate fi un minus uneori.

Carcasa tabletei noastre a fost redesenata astfel încât să facă față abuzurilor unor copii. De jur împrejurul ei s-a pus extra plastic cauciucat pentru protecție împotriva șocurilor și a altor pericole. Nu vreau să îmi imaginez ce viață o să aibe o astfel de tabletă. Și pentru că vorbim de o tabletă educativă, Samsung a implementat un serviciu special creat pentru părinți, astfel că ei pot supraveghea activitate copilului. Acest mod se numește Adult Mod și oferă control asupra aplicațiilor și a timpului de lucru cu tableta. Părinții pot alege ce aplicații să folosească copilul, dacă să folosească sau nu browser-ul, și cât timp au voie să stea pe tabletă. Din păcate nu pot bloca și site-urile pe care să nu intre. Un plus bine venit este stylus-ul special pentru desenare.

Copiii la rândul lor au parte un software educativ și sunt învățați de un profesor virtual anumite lucruri despre mâncare și sănătate. „Fanica și secretul legumelor” îi învață pe cei mici cum sunt cultivate legumele, ce rol au în alimentație, ce mâncăruri delicioase se pot face cu acestea și de ce este bine să le consumăm. Altă aplicație interesantă este „Fanica și asaltul microbilor” care îi învață pe cum să se spele înainte de masă, ce sunt microbii, ce rău le pot face și alte chestii asemănătoare. La pachet mai sunt alte 8 aplicații ale lui Fanica menite să îi instruiască. Evident că o astfel de aplicație nu poate ține locul unui profesor real.
Prețul tabletei în România este de 1000 de lei.

Trimite articolul și prietenilor tăi!