Scrierea unei imagini ISO pe un disc. Cum procedam?

Pentru ca am fost rugat sa arat intr-o prezentare video cum se scrie o imagine de tip ISO pe un disc, astfel incat discul sa fie bootabil (este posibil doar daca imaginea pe care dorim sa o scriem este a unui disc bootabil), mai jos aveti exemplificat in cateva clipuri video, cum se face folosind doua programe diferite.

 1. Cum scriem/inscriptionam o imagine ISO pe un disc folosind Deep Burner:
 2. Cum scriem/inscriptionam o imagine ISO pe un disc si cum transformam fisierele *.bin si *.nrg in ISO folosind CDBurnerXP:

Afla mai multe despre instalarea si folosirea Deep Burner sau CDBurner XP.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

38 comentarii

 1. Salut ,
  Cum fac sa sterg un film de pe dvd cu asamphoo burning studio 2010. Am incercat la sectiunea ,,burn files and folders” si a mers la calculator dar cand bag dvd la dvdplayer , filmul inca apare pe dvd.

 2. Salut!Eu am facut cum arat in video dar cind selectez ,,Inscriptioneaza Discul” imi apare o fereastra unde scrie ..Neinscriptionabil(Disc absent)

 3. am un windows iso in calculator….am ashampoo burning studio….deci cum fac un cd bootabil si eu?.spunetimi va rog,mai detaliat.ms

 4. Salut! Am si eu o intrebare… Cu ce aplicatii se poate transforma un fisier normal care contine sa zicem un joc sau un program care are installer intr-un fisier .iso, pentru a putea fi ulterior inscriptionat ca disc bootabil?

  Multumesc mult!

  P.S. In ceea ce priveste modificarea vitezei de scriere pe disc, din ceea ce am experimemtat eu pina acum, am inteles ca depinde in primul rind de unitatea optica folosita. Deci nu poti scrie un disc decit la vitezele pe care le are unitatea respectiva. Eu am un LG Super Multi Speed cu 4x->16x pentru DVD si 24x->40x pentru CD. Eu las sa-si aleaga viteza de scriere, deoarece mi s-a intimplat de multe ori, atunci cind o modificam, sa-mi dea erori si sa strice discurile.

  Va felicit pentru acest site! Este extrem de util pentru toti utilizatori de calculatoare! Continuati la fel! Bafta!

  • Salut Ben,
   Cred că atunci când ai zis bootabil te-ai referit la autorun in Windows. Altfel nu văd de ce ai face un disc bootabil cu un installer.. Poţi încerca una din aplicaţiile de aici sau poţi edita manual un autorun..
   Altfel nu îmi vine în minte decât MagicISO, dar este un program comercial.. Ai mai putea încerca şi aplicaţiile de aici..
   Dă-mi mai multe detalii, poate îmi vine vreo idee..

   Referitor la viteza de scriere „reglabilă”, nu am mai făcut încercări.
   Îţi mulţumim pentru aprecieri şi mai aşteptăm propuneri. 🙂

 5. Eu, pentru a scrie pe un disc CD/DVD (o imagine iso) de pe care sa boot-ez sau nu (asta la imagini de dvd cu film care au meniu, jocuri, etc) folosesc Nero 6.6.0.15 Enterprise Edition, folosind optiunea: Copy and backup / Burn image to disc, aici pot selecta si viteza de scriere.

  • Mulţumesc pentru completare NiK, dar Nero este comercial şi eu am dorit sa prezint aplicaţii gratuite pentru această operaţiune.

   PS Până la urmă tot la acelaşi rezultat se ajunge.

 6. Am fisier ISO, dar vreu sa il inscriu pe CD in format normal k sa pot pe urma sa il instalez! Cum sa procedez?????

Comentariile sunt închise.