Antispyware & Protectie


Stiu ca toata lumea intampina „probleme create de internet”, la modul ca daca nu ai net calcul merge ok, cum „ii bagi” net, incepe sa mearga greu.. din ce in ce mai greu, samd.. Uneori e vorba de spyware alteori e vorba de optimizare(defragmentari de tot felul, curatare registri..). O sa explic in continuare ce trebuie facut ca sa evitati situatiile neplacute create de spyware. Despre optimizare o sa explic cu alta ocazie.BLOCK THE SPYWARE

Primul pas este interzicerea „hotului” inca de la „intrare” de a intra la voi in „casa”. Asta inseamna un browser solid, de aceea recomand Firefox 2 (nu 3 pentru ca unele add-on-uri nu functioneaza cu el). Firefox-ul simplu nu e suficient de aceea recomand sa instalati si urmatoarele add-on-uri:

CookieCuller – are grija sa stearga toate cooki-urile la urmatoarea pornire a browserului; ofera posibilitatea de a pastra unele cooki-uri dand „protect cookie”..

RefControl – ajuta la pastrarea secreta a site-ului care v-a trimis la site-ul curent..

TrackMeNot – va pacali motoarele de cautare in privinta „data profiling”..

WebSecurityGuard – un programel care va anunta cand incercati sa accesati un site „dubios”, e bazat pe comentariile altor useri, deci nu intotdeauna are dreptate. Pentru siguranta apasati „More Info”

Si pentru avansati:

No Script – blocheaza absolut toate scripturile, si tot continutul care ar putea cauza probleme, dar atentie, daca nu stiti ce face de fapt, nu instalati acest script deoarece puteti intampina probleme. Va rog totusi la mine pe blog sa dati allow la toate ca sa imi fac si eu o parere despre numarul de vizitatori.

Daca folositi aceasta suita, programele anti-spyware nu vor mai gasi nimic, pentru ca tot continutul „dubios” va fi restrictionat.

Pentru o mai mare siguranta, innainte de aceasta securizare scanati-va calculatorul cu absolut orice program antispyware ce va pica in mana, ca de exemplu:

a-squared Free

Spybot – Search & Destroy

Spyware Blaster (care e o baza de date cu site-uri „dubioase”)

Spyware Terminator

Ad-Aware 2007 Free

SUPERAntiSpyware Free Edition

AVG Anti-Spyware Free Edition

Dupa ce ati scanat si curatat de gargaguni, puteti da cate un scan complet antispyware cam la o luna… just to play it safe, restul de treaba il fac add-on-urile de Firefox. Puteti lasa totusi Spybot si Spy Blaster..

Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

  1. Super tare treaba cu extensiile de la Firefox. N-am mai avut nici o treaba cu crapware..

Comentariile sunt închise.