Transfer de Fișiere Mari – 6 Alternative la WeTransfer pentru Transfer Online

Transfer de fișiere mari online

WeTransfer este probabil cel mai popular serviciu pentru transfer fișiere mari, însă este și cel mai bun? Am testat mai multe servicii similare pentru a compara facilitățile oferite, și am descoperit câteva servicii care merită încercate.

Index articol:

 1. Este WeTransfer cel mai bun?
 2. Top 6 Alternative Gratuite de Transfer Fișiere Online
 3. Servicii românești de transfer de fișiere mari
 4. Cât de sigure sunt serviciile de transfer online?
 5. Criptarea datelor înainte de a le transfera online
 6. Concluzii

Este WeTransfer cel mai bun?

WeTransfer permite transferul gratuit a maximum 2GB și necesită introducerea adreselor de e-mail ale expeditorului și destinatarului. Expeditorul trebuie să își confirme adresa de e-mail prin introducerea unui cod, ca să valideze transferul.

Capacitate2 GB
Valabilitate7 zile
Protecție fișiereNu
E-mail necesarDa
Upload cu linkNu
Confirmare de primireDa

WeTransfer este cunoscut de foarte multă lume, și tocmai pentru că este popular, cei care îl dețin încurajează utilizatorii să achiziționeze abonamentul plătit. Pentru 12 Euro pe lună dispui de un spațiu de 1TB și poți transfera fișiere de până la 20 de GB. Nu este cea mai bună ofertă, însă per total este un serviciu bun. Totuși, limita de 2GB la transferurile gratuite nu este cea mai grozavă dacă e să o comparăm unele dintre serviciile testate.

Fiind un serviciu cunoscut, WeTransfer este de multe ori blocat în anumte companii sau rețele pentru a restricționa transferurile neautorizate de date. În astfel de situații, pot fi bune câteva alternative.

Top 6 Alternative Gratuite de Transfer Fișiere Online

Am testat mai multe servicii de transfer de fișiere mari globale și am selectat câteva care s-au diferențiat prin capacitate mare de stocare. Aceste servicii se mai remarcă și prin viteză mare de transfer, nu necesită crearea unui cont pentru a le utiliza și nu în ultimul rând, sunt gratuite.

Serviciile globale testate sunt Filemail.com, MyAirBridge.com, Pcloud.com, PlusTransfer.com, TransferXL.com,  TransferNow.net, Send-anywhere.com, Ge.tt, Jumbomail.me, Dropsend.com și desigur Wetransfer.com. Dintre acestea m-au convins doar câteva și am detaliat în cele ce urmează.

Myairbridge.com

Myairbridge.com permite încărcarea până la 20 de GB de date fără a necesita înregistrarea pe site sau introducerea unei adrese de e-mail. Fișierul se poate încărca ușor iar la final se generează un link care permite descărcarea fișierului încărcat.

Capacitate20 GB
Valabilitate2-3 zile
Protecție fișiereNu
E-mail necesarNu
Upload cu linkDa
Confirmare de primireNu
MyAirBridge - Transfer fisiere mari 20gb

Ca și limitări, fișierele sunt disponibile pentru descărcare 2 zile dacă au peste 2GB și 3 zile dacă sunt mai mici. Nu oferă criptare sau parolare a fișierelor încărcate și nici nu trimite o confirmare de primire a fișierelor.

Pcloud.com

Pcloud.com îți permite să faci transfer de fisiere mari până în 5GB, în mod gratuit. În plus permite și criptarea fișierelor mai mici de 200 Mb cu o parolă.

Capacitate5GB
Valabilitate7 zile
Protecție fișiereCriptare/Parola
E-mail necesarDa
Upload cu linkNu
Confirmare de primireDa

Pcloud - Transfer online fisiere mari de 5gb

Fișierele sunt disponibile timp de 7 zile, iar când sunt descărcare primești un e-mail de confirmare. Pachetele plătite sunt foarte avantajoase, cu 4 USD pe lună poți transfera până la 500GB/lună, iar cu 10 USD 2TB/lună.

Ca punct negativ, se afișează ciudat în Chrome pe rezoluții mari și devine inutilizabil. Pentru a putea fi folosit e nevoie să redimensionezi fereastra.

Transferxl.com

TransferXL.com îți permite să faci transfer de fișiere mari de 5GB cu o serie de opțiuni suplimentare de securitate. Este vorba despre posibilitatea de a cripta fișierele încărcate și a alege locația serverului pe care vor fi încărcate fișierele (Europa, Asia, America).

Capacitate5GB
Valabilitate7 zile
Protecție fișiereCriptare
E-mail necesarDa
Upload cu linkDa
Confirmare de primireNu
TransferXL - Transfer fisiere mari 5gb

Pentru a accesa setările de siguranță, este nevoie să faci click pe rotița din partea dreaptă în zona de adăugare a fișierelor de trimis. Ca punct în minus ar fi lipsa unei confirmări de primire dacă alegi să adaugi și e-mailul destinatarului.

Plustransfer.com

Plustransfer.com este un alt site care permite încărcarea fișierelor de până la 5GB, cu o valabilitate de 7 zile. Față de serviciile prezentate anterior nu vine cu funcții suplimentare.

Capacitate5GB
Valabilitate7 zile
Protecție fișiereNu
E-mail necesarDa
Upload cu linkNu
Confirmare de primireDa
PlusTransfer - Upload fisiere mari 5gb

Fișierele încărcate nu pot fi protejate suplimentar și nici nu se poate trimite upload-ul sub forma unui link.

Servicii românești de transfer de fișiere mari

Am testat și 5 servicii de transfer online românești: YoTransfer.ro, GFile.ro, Transfer.ro, Fastupload.ro, Trimit.ro.

Dintre acestea le recomand pe primele două fiindcă numai acestea pot fi folosite fără crearea unui cont pe site, permit încărcarea de fișiere mai mari de 2 Gb și sunt gratuite.

YoTransfer.ro

YoTransfer.ro poate găzdui fișiere de maximum 3GB, timp  de 7 zile.

Capacitate3GB
Valabilitate7 Zile
Protecție fișiereNu
E-mail necesarDa
Upload cu linkNu
Confirmare de primireDa
yotransfer.ro - Transfer de fișiere online de 3 GB

La descărcarea fișierelor vei primi o confirmare de primire pe adresa de e-mail folosită la încărcarea lor. Serviciul nu oferă facilități suplimentare pentru protecția fișierelor transferate.

Gfile.ro

GFile.ro poate fi folosit la transfer de fișiere mari până în 2GB. Ca puncte forte, fișierele pot fi accesate pe bază de parolă și sunt valabile 30 de zile. De asemenea fișierele pot fi descărcate și pe baza unui link.

Capacitate2GB
Valabilitate30 Zile
Protecție fișiereDa
E-mail necesarDa
Upload cu linkDa
Confirmare de primireNu
Gfile.ro - Transfer de Fișere 2 GB

Din păcate serviciul nu pare să trimită o confirmare de primire la descărcarea fișierelor.

Cât de sigure sunt serviciile de transfer online?

Mai toate aplicațiile de mesagerie au o limită de 10-25 de MB pentru atașamente, așa că un serviciu de transfer online poate fi o soluție la îndemână când ai de trimis fișiere mari online. Totuși dacă dorești mai multă siguranță și nu te deranjează să îți creezi un cont, atunci un serviciu de sincronizare în cloud este mai indicat.

Dacă ai avut curiozitatea să citești termenii și condițiile, ai observat că majoritatea serviciilor de transfer fișiere online specifică faptul că nu își asumă răspunderea pentru pierderile cauzate utilizatorilor iar utilizarea lor se face pe propria răspundere.

De aceea nu este indicat să trimiți informații sensibile prin această metodă. Serviciile gratuite în general nu oferă garanția confidențialității fișierelor și nici a adreselor de mail pe care le colectează pentru efectuarea transferurilor.

Criptarea datelor înainte de a le transfera online

Deși unele dintre site-urile de transfer online permit accesarea lor cu parolă sau chiar criptarea acestora, o măsură de siguranță în plus nu strică.

Pentru a păstra în siguranță datele și fișierele recomand criptarea lor cu parolă înainte de a le trimite, blocând sau măcar îngreunând astfel accesul neautorizat la acestea.

Criptarea datelor înainte de trimitere se poate face folosind programe de arhivare ce au și această funcție, de exemplu 7-Zip, ori cu aplicații create în acest scop cu opțiuni multiple de criptare, de exemplu VeraCrypt.

Concluzii

Am fost puțin surprins să observ că serviciile românești au păstrat în mare aceleași servicii pe care le ofereau acum câțiva ani și au rămas necompetitive față de serviciile globale care au mărit dimensiunea fișierelor acceptate pentru transfer.

Serviciile românești au totuși și ele avantajele lor, de la interfața în limba română a site-ului la viteze mai mari de transfer în anumite cazuri.

În concluzie, există o mulțime de servicii gratuite pentru transfer online, multe dintre ele chiar oferind facilități superioare unor servicii plătite. Indicat este să îți securizezi fișierele înainte de a le trimite.

Ultima Actualizare: 3 Noiembrie 2020

Trimite articolul și prietenilor tăi!

44 comentarii

 1. Salut. Le-am testat pe toate si sunt bune. Ar mai fi xfile.ro , are viteza bunicica la download. Pentru transfer national, raman pe gfile si xfile.

  • Din data de 7 iulie 2017, serviciul Xfile.ro nu va mai fi functional!

   Dupa o calatorie de peste 3 ani, serviciul Xfile.ro a ajuns la capat de drum. Cerintele foarte mari au dus la costuri mai mari decat putem sustine.

   Multumim tuturor utilizatorilor si sustinatorilor acestui serviciu gratuit.

   Daca sunteti interesat de preluarea si continuarea acestui proiect, contactati-ne pe adresa de email.

 2. Eu sunt pentru solutia oferita de google, desi daca ar avea mai multi conturi de hosting banuiesc ca toata lumea ar opta pentru un ftp, desi la noi romanii banuiesc ca nu se foloseste prea mult upload ul… comparativ cu U.S…

 3. Salutare! Iti recomand cu incredere GFile.ro. Se misca foarte bine atat pe national cat si international. Au o pagina de administrare simpla si usor de utilizat.

Comentariile sunt închise.