Meniu Închide

Transfer fișiere mari – 7 Alternative la WeTransfer pentru transfer online de fișiere

Transfer Fisiere Mari

Transferul online al fișierelor de mari dimensiuni a devenit o necesitate în condițiile în care instrumentele de captură (fie ele camere foto sau telefoane mobile) și conținutul multimedia sunt tot mai răspândite.

Transfer Fisiere Mari
Cu toții ne-am lovit cel puțin o dată de necesitatea de a trimite pozele făcute în urma unui eveniment de familie sau cu prietenii către ceilalți participanți.

Indiferent că vorbim de serviciile de mesagerie sau e-mail majoritatea au limitări, legate de numărul maxim de fișiere care pot fi trimise, fie anumite restricții cu privire la dimensiunea maximă a acestora.

În acest moment există o mulțime de aplicații de mesagerie, servicii de mail, însă toate au o limită de 10-25 MB pe mesaj. Dacă dorești să faci un transfer de fisiere mari de 5GB sau 10GB, cel mai ușor e să apelezi la site-urile de transfer online.

Cât de sigure sunt serviciile de transfer online?

Dacă ai avut curiozitatea să citești termenii și condițiile, ai observat că majoritatea serviciilor de acest tip specifică faptul că nu își asumă răspunderea pentru pierderile cauzate utilizatorilor iar utilizarea lor se face pe propria răspundere.

De aceea nu este indicat să trimiți informații sensibile prin această metodă. Serviciile gratuite în general nu oferă garanția confidențialității fișierelor și nici a adreselor de mail pe care le colectează pentru efectuarea transferurilor.

Nu cred că cineva stă să cotrobăie prin ce încarcă utilizatorii pe site, dar erori tehnice s-au mai văzut și nu cred că e cineva încântat să știe că fișierele sale pot fi accesate de către un necunoscut.

Dacă transferi fișiere des, atunci un serviciu de sincronizare în cloud este mai comod, și o idee mai sigur.

Altfel, dacă siguranța datelor nu e o problemă și doar ai nevoie de un serviciu punctual pentru un transfer ocazional, mai jos ai o listă cu recomandări de site-uri de transfer fisiere mari gratuit.

Criptarea datelor înainte de a le transfera online

Deși unele dintre site-urile de transfer online permit accesarea lor cu parolă sau chiar criptarea acestora, o măsură de siguranță în plus nu are ce să strice.

Pentru a păstra în siguranță datele și fișierele recomand criptarea lor cu parolă înainte de a le trimite, blocând sau măcar îngreunând astfel accesul neautorizat la acestea.

Criptarea datelor înainte de trimitere se poate face folosind programe de arhivare ce au și această funcție, de exemplu 7-Zip, ori cu aplicații create în acest scop cu opțiuni multiple de criptare, de exemplu True Crypt.

Top 5 servicii de transfer online

Am testat 10 servicii de transfer de fișiere mari globale și am selectat cinci care s-au diferențiat prin capacitate mare de stocare. Aceste servicii se mai remarcă și prin viteză mare de transfer, nu necesită crearea unui cont pentru a le utiliza și nu în ultimul rând, sunt gratuite.

Serviciile globale testate sunt Filemail.com, MyAirBridge.com, Pcloud.com, PlusTransfer.com, TransferXL.com,  TransferNow.net, Send-anywhere.com, Wetransfer.com, Ge.tt, Jumbomail.me, Dropsend.com. Dintre acestea m-au convins doar primele cinci menționate și am adăugat detalii în cele ce urmează.

Filemail.com

Filemail
Capacitate 30 GB
Valabilitate 7 zile
Protecție fișiere Nu
E-mail necesar Da
Upload cu link Da
Confirmare de primire Da

Filemail.com este probabil cea mai bună opțiune. Este serviciul prin care poți transfera gratuit fișiere mari până în 30 de GB și care oferă cele mai multe facilități în mod gratuit.

Nu am remarcat vreo restricție la dimensiunea fișierelor iar timplul în care acestea sunt disponibile odată încărcate este de 7 zile. Din fericire nu este necesară crearea unui cont pe site pentru a folosi serviciul, însă e nevoie de introducerea unei adrese de e-mail.

Ca minusuri ar fi că fișierele nu pot fi criptate/parolate iar în termeni și condiții am văzut menționate niște chestiuni care m-au pus pe gânduri. De exemplu, Filemail poate să taxeze contravaloarea abonamentului pe un an în caz de abuz, cum ar fi spam-ul sau alte activități necorespunzătoare, însă pentru conturile plătite.

Myairbridge.com

MyAirBridge
Capacitate 20 GB
Valabilitate 2-3 zile
Protecție fișiere Nu
E-mail necesar Nu
Upload cu link Da
Confirmare de primire Nu

Myairbridge.com permite încărcarea până la 20 de GB de date fără a necesita înregistrarea pe site sau introducerea unei adrese de e-mail. Fișierul se poate încărca ușor iar la final se generează un link care permite descărcarea fișierului încărcat.

Ca și limitări, fișierele sunt disponibile pentru descărcare 2 zile dacă au peste 2GB și 3 zile dacă sunt mai mici. Nu oferă criptare sau parolare a fișierelor încărcate și nici nu trimite o confirmare de primire a fișierelor.

Pcloud.com

Pcloud
Capacitate 5GB
Valabilitate 7 zile
Protecție fișiere Criptare/Parola
E-mail necesar Da
Upload cu link Nu
Confirmare de primire Da

Pcloud.com îți permite să faci transfer de fisiere mari până în 5GB, în mod gratuit. În plus permite și criptarea fișierelor mai mici de 200 Mb cu o parolă.

Fișierele sunt disponibile timp de 7 zile, iar când sunt descărcare primești un e-mail de confirmare. Pachetele plătite sunt foarte avantajoase, cu 4 USD pe lună poți transfera până la 500GB/lună, iar cu 10 USD 2TB/lună.

Ca punct negativ, se afișează ciudat în Chrome pe rezoluții mari și devine inutilizabil. Pentru a putea fi folosit e nevoie să redimensionezi fereastra.

Transferxl.com

TransferXL
Capacitate 5GB
Valabilitate 7 zile
Protecție fișiere Criptare
E-mail necesar Da
Upload cu link Da
Confirmare de primire Nu
TransferXL.com îți permite să faci transfer de fișiere mari de 5GB cu o serie de opțiuni suplimentare de securitate. Este vorba despre posibilitatea de a cripta fișierele încărcate și a alege locația serverului pe care vor fi încărcate fișierele (Europa, Asia, America).

Pentru a accesa setările de siguranță, este nevoie să faci click pe rotița din partea dreaptă în zona de adăugare a fișierelor de trimis. Ca punct în minus ar fi lipsa unei confirmări de primire dacă alegi să adaugi și e-mailul destinatarului.

Plustransfer.com

PlusTransfer
Capacitate 5GB
Valabilitate 7 zile
Protecție fișiere Nu
E-mail necesar Da
Upload cu link Nu
Confirmare de primire Da

Plustransfer.com este un alt site care permite încărcarea fișierelor de până la 5GB, cu o valabilitate de 7 zile. Față de serviciile prezentate anterior nu vine cu funcții suplimentare.

Fișierele încărcate nu pot fi protejate suplimentar și nici nu se poate trimite upload-ul sub forma unui link.

*WeTransfer.com

WeTransfer.com

Capacitate 2GB
Valabilitate 7 Zile
Protecție fișiere Nu
E-mail necesar Nu
Upload cu link Da
Confirmare de primire Nu

WeTransfer.com este probabil cel mai popular serviciu de transfer de fișiere, și l-am adăugat în listă pentru comparație. Oferă doar 2 GB de spațiu pentru fiecare încărcare.

WeTransfer este un serviciul util pentru că poți încărca fișiere și le trimiți sub forma unui link, fără a fi nevoie să îți introduci adresa de e-mail. Desigur, acest lucru înseamnă că nu vei primi o confirmare de primire.

 

Servicii românești de transfer de fișiere mari

Am testat și 5 servicii de transfer online românești: YoTransfer.ro, GFile.ro, Transfer.ro, Fastupload.ro, Trimit.ro.

Dintre acestea le recomand pe primele două fiindcă numai acestea pot fi folosite fără crearea unui cont pe site, permit încărcarea de fișiere mai mari de 2 Gb și sunt gratuite.

YoTransfer.ro

yotransfer.ro

Capacitate 3GB
Valabilitate 7 Zile
Protecție fișiere Nu
E-mail necesar Da
Upload cu link Nu
Confirmare de primire Da

YoTransfer.ro poate găzdui fișiere de maximum 3GB, timp  de 7 zile.

La descărcarea fișierelor vei primi o confirmare de primire pe adresa de e-mail folosită la încărcarea lor. Serviciul nu oferă facilități suplimentare pentru protecția fișierelor transferate.

Gfile.ro

Gfile.ro

Capacitate 2GB
Valabilitate 30 Zile
Protecție fișiere Da
E-mail necesar Da
Upload cu link Da
Confirmare de primire Nu
GFile.ro poate fi folosit la transfer de fișiere mari până în 2GB. Ca puncte forte, fișierele pot fi accesate pe bază de parolă și sunt valabile 30 de zile. De asemenea fișierele pot fi descărcate și pe baza unui link.

Din păcate serviciul nu pare să trimită o confirmare de primire la descărcarea fișierelor.

Concluzii

Am fost puțin surprins să observ că serviciile românești au păstrat în mare aceleași servicii pe care le ofereau acum 2-3 ani și au rămas necompetitive față de serviciile globale care au mărit dimensiunea fișierelor acceptate pentru transfer.

Serviciile românești au totuși și ele avantajele lor, de la interfața în limba română a site-ului la viteze mai mari de transfer în anumite cazuri.

În concluzie, există o mulțime de servicii gratuite pentru transfer online, multe dintre ele chiar oferind facilități superioare unor servicii plătite.

Totuși, e indicat să îți securizezi fișierele înainte de a le trimite.

44 Comments

 1. dan b.

  de rapidshare.com (din Elvetia mi se pare) ce parere aveti ? trebuie facut doar cont , este free, si 10 gb upload max. (pentru free), si nu se sterg fisierele dupa 1 luna ci doar le sterg eu personal cand vreau. eu pe acesta il folosesc de f.mult timp !

 2. lelia

  700 mb, este de multe ori, exact cat sa nu se ajunga. Eu raman tot pe yotransfer.ro
  Se misca” cat ai clipi”, plus ca primesti mail de confirmare si cand celalalt downloadeaza informatia

 3. bbbobbbo

  transfer.ro, desi cel mai bun dpdv al vitezei etc., a devenit si scump in acelasi timp.
  Mai nou, trebuie sa-ti faci cont si nu te mai lasa sa transferi decat un fisier pe zi dupa care te freaca sa alegi o optiune de abonament la ei (platita, fireste)

 4. Vasi

  Cel mai bine merge sa transferi prin Teamviewer nu exista limita de transfer, merge mai incet dar merge. Toate site-urile cu transfer rapid sunt o vrajeala , la inceput incarca cu 1Mb pe secunda, apoi daca ai un fisier mare si vrei sa-l transferi merge cu 2-3 kilobiti pe secunda. iti spune ca trebuie sa astepti cateva zile sa transferi fisierul

 5. horia

  Salutare! yotransfer.ro e cel mai rapid, si prietenos. Foarte usor de folosit. E gratis si nu iti trebuie cont.
  Il recomand!

 6. Adi

  mega.co.nz….e super rapid, e un fel de dropbox adica ai un spatiu de stocare intr-un cloud unde ai disponibili de 50 Gb 😉

 7. Marius

  WeTransfer.com este – cel putin deocamdata – cel mai avantajos, atat datorita vitezei mari de transfer cat si datorita faptului ca pastreaza fisierele doua saptamani (14 zile). In plus are si limita fisierului cea mai buna – 2 Gb. Eu am incarcat pana acum nu mai putin de 50-60 Gb sau chiar mai mult, deci il recomand cu incredere.

  • Grigore

   Atenţie, fişierele sunt păstrate doar 7 zile, nu mai mult. Dar eşti anunţat dacă destinatarul a downloadat fişierele.

 8. Oana

  Am doua intrebari:
  1. fisierele puse pe site-ul Ge.tt sunt disponibile pentru oricine, sau doar pentru cei care primesc link-ul?
  2. odata incarcate mai pot fi sterse sau trebuie asteptat 30 de zile?

  • Alexandru

   Bună Oana, fișierele sunt accesibile oricui descoperă/primește link-ul. Există posibilitatea să ștergi fișierele cu un click pe link-ul remove dacă dorești, înainte de 30 de zile.

 9. Blanaru Constantin

  salut .felicitari pentru blog …ma intereseaza ,daca putem face schimb de cateva articole …uite de exemplu ma intereseaza sa public acest articol pe blogul meu cusucces.net in pagina blog sonorizari foto video si eventual sa comunic la sfarsitul articolului sursa.

  mult succes

 10. Turturean

  Salut,
  Eu folosesc un site care accepta p^na la 2go si cere are o viteza mare de transfer : wetransfer.com/
  PS Megaupload NU MAI EXISTA, scoate-l din lista!

 11. Ganoderma

  Mu;ltumesc mult pentru lista cu site-uri de transfer. Am folosit si eu mai multe dintre cele enumerate mai sus, in special transfer.ro.
  In ultima vreme insa mi-am cumparat un cont premium la un serviciu extern – filesonic.com si pot spune ca sunt ff multumit de el. Ideea este simpla: dai un ban dar stai in fata.
  Si serviciile gratuite sunt foarte ok, insa cand platesti ceva la o firma serioasa chiar primesti calitate in schimbul banilor tai.

 12. Leo

  Parerea mea este ca filebox este cel mai bun.Ofera un pachet de servicii de inalta clasa.Spatiu de stocare nelimitat.Durata de viata a fisierelor este de cel putin 90 de zile.Aceasta se poate prelungi in plus daca ai cont ai parte si de un seif pe care ti-l poti mari.Viteza de download de cativa mb/s…

  Daca va hotyarati sa va faceti cont v-as fi recunoscator daca ati folosi link-ul de mai jos.
  http://www.filebox.ro/register.php?ref=f2aooe

  mai multe detalii despre serviciile lor:
  http://www.filebox.ro/despre.php

  • Mari Rada

   Salutare! 🙂
   Am folosit si eu Filebox.ro, insa nu mi-a placut faptul ca destinatarul trebuie sa astepte cateva minute ca sa descarce fisierul, iar notificarea pe mail am primit-o dupa o jumatate de ora. E posibil sa fi fost un caz izolat, poate am avut eu ghinion 😀
   O zi buna!

Lasă un răspuns