SMPlayer – Player portabil, alternativa la BSPlayer

Am tot schimbat sistemele de operare in ultima vreme si am cautat un player video care nu necesita instalare; asa am ajuns sa folosesc SMPlayer (pe care l-am descoperit acum ceva timp, el fiind inclus in MPlayer for Windows). Descoperind versiunea portabila a lui SMPlayer am renuntat definitiv la Mplayer for Windows.

SMplayer este de fapt un front end pentru Mplayer (celebrul player care nu necesita codecuri suplimentare pentru a reda fisiere). Interfata sa poate fi setata sa apara in limba romana (Options/Preferences/Interface/Language).

Pentru afisarea corecta a subtitrarilor in limba romana accesati Options/Preferences/Subtitles si la Default Subtitle Encoding alegeti Slavic/Central European Languages, desi e posibil sa apara probleme cu unele subtitrari.

smplayer

Partea buna este ca exista o multime de setari pentru redarea video sau cea audio si aveti o multime de taste rapide cu care sa accesati anumite functii (marimea subtitrarii cu Shift+R sau Shift+T, volumul cu “0” sau “9” etc..). Din momentul in care ati schimbat interfata in limba romana consider ca o sa va fie foarte usor sa il configurati dupa bunul plac.

O functie interesanta este continuarea filmului de unde a ramas in cazul in care l-ati inchis pe parcurs si apoi l-ati redeschis (in cazul in care ati vazut filmul doar partial sau l-ati inchis din greseala).

Descarca: http://smplayer.sourceforge.net/downloads.php?tr_lang=en
Dimensiune: ~40 MB
Trimite articolul și prietenilor tăi!

8 comentarii

  1. Am folosit cu placere pentru mult timp acest media player – atunci cand foloseam Ubuntu. Il retin ca fiind unicul serios in mediul Linux, desi exista in acelasi timp si VLC !
    Oricum e un player bun, valabil.Subscriu.

  2. Cunosc acest player de cand era in vers. 0.2 si chiar daca atunci nu avea chiar atatea optiuni ca acum ,m-am decis sa il utilizez si nu regret deloc. Cu fiecare versiune au aparut lucruri noi si placute in el si pot spune ca bate nu numai porcaria de BSplayer dar chiar si VLC .

  3. Ce alternativa, ca asta ii rupe capu’ lu’ BSPlayer 😉

  4. Cu ceva timp în urmă căutam un player pe care să văd un clip facut cu telefonul mobil şi care trebuia rotit la 90*,pentru vizualizare normala si la SMPlayer am găsit această opţiune.
    Este unul dintre cele mai bune playere video.

Comentariile sunt închise.