Solvemymath – Rezolvă online probleme de matematică

Am descoperit de curând un site care mi-ar fi ușurat viața de elev dacă ar fi fost creat acum câțiva ani. Este vorba de solvemymath.com, un site ce oferă atât un solver, cât și suport teoretic (tabele cu formule şi reguli de calcul) pentru o arie largă de probleme de matematică (algebră, analiză, trigonometrie și geometrie) și câteva joculețe de logică

Solvemymath vă furnizează soluții pentru:

 • probleme generale de matematică (divizori, cel mai mare divizor comun, cel mai mic multiplu comun, verifică dacă un număr este prim, perfect sau pătrat perfect);
 • algebră și combinatorică (ecuații, sisteme de ecuații, combinări și permutări, polinoame și matrice);
 • analiză matematică (integrale definite și nedefinite, limite și serii Taylor);
 • numere complexe și trigonometrie;
 • statistică și probabilități (matrice de corelație și covarianță, quantile, medii, abateri standard, dispersii, kurtosis și skewness).

Înainte de a lucra cu solverul vă recomand să citiți secțiunea How to Input an Expression, pentru a vă familiariza cu operatorii folosiţi şi codificările permise. De exemplu, ecuaţia x3-2x+1=0 se scrie în solvemymath astfel: x^3-2*x+1 =0.

Soluțiile ecuației

Site-ul este ușor de utilizat prin faptul că puteți alege tipul problemei fie din lista Calculators Quick Jump, fie prin intermediul meniului de sus, însă grafica lasă de dorit, suportul pentru limba română lipseşte, iar reclamele pot părea obositoare. Cu toate acestea, solvemymath conţine o mulţime de informaţii care sper să vă fie de folos şi să vă uşureze munca.

În plus, site-ul oferă și grafice 2D și 3D pentru funcțiile dumneavoastră.

Grafic 2D
Grafic 2D

O interfaţă mai plăcută au www.quickmath.com şi www.mathway.com însă acestea oferă soluţii pentru un număr mai restrâns de probleme şi nu conţin suport teoretic.

Solverul poate fi considerat de unii o modalitate de a “trişa” oferită elevilor, însă pentru mine nu e decât un mijloc de verificare şi confruntare a rezultatelor obţinute, deoarece soluţiile finale nu sunt suficiente în vederea obţinerii unui punctaj maxim.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

34 comentarii

 1. Vă mulţumim pentru interes, dar din nefericire, noi nu dispunem de timpul necesar pentru a rezolva problemele pe care le propuneţi. Sperăm ca soluţia prezentată în articolul de mai sus să vă fie utilă. Succes tuturor!

 2. Pretul unui telefon mobil a scazut cu 10 la suta si,dupa o saptamana,noul pret a scazut cu inca 10 la suta.Dupa cele 2 modificari de pret telefonul costa 81 de lei. .

  a) Aratati ca pretul initial al telefonului a fost 100 de lei.
  b)Cu ce procent din pretul initial s-a micsorat pretul produsului dupa cele 2 ieftiniri?

 3. O livada de ciresi are perimetrul de 158 metri . Gospodarul trebuie sa inconjoare de 3 ori gradina cu sarma . Cati bani va cheltiu gospodarul daca 10m de sarma costa 20 lei?

 4. sa se determine fractiile 3supra a…4supra b….5supra c. Stiind ca reprezinta acelasi numar rational si ca 2c+3b-4a=40

  PLSSSS

 5. Produsul a doua numere naturale ,unul scris cu trei cifre celalalt fiind 4 ,se termina cu:44,36,20,88.Determina care sunt ultimele doua cifre ale factorului necunoscut.Gaseste toate variantele.

 6. Un tren a pornit cu o viteza de 34 km/h ,urmind ca faca un drum in 8 ore,dar dupa ce a parcurs 102km a trebuit sa se opreasca pentru 0.75 ore. Cu ce viteza trebuie sa-si continue drumul pentru a ajunge la ora fixa in orar.

  • Se pare ca cititorii nostri ne pun la incercare 🙂
   Hai sa ne distram oleaca:

   Din scoala generala stim ca: viteza=distanta/timp
   Asadar distanta totala pe care trebuie sa o parcurga este de 34*8=272 km
   Trenul nostru se opreste dupa 102 km, deci a mers timp de 102/34=3 ore, si ii mai raman de parcurs 170 km.
   Deoarece trebuie sa stationeze 0.75 ore, ii raman la dispozitie 8-3-0.75=4.25 ore pentru a parcurge restul de 170 km.
   De aici obtinem ca nenea conductorul trebuie sa mearga cu 170/4.25=40 km/h pentru a ajunge la timp la destinatie si sa nu primeasca reclamatii de la calatori 🙂

   😀

Comentariile sunt închise.