SSFT – Transfer de fisiere bazat doar pe adresa IP

SSFT (Simple  Socket File Transfer, pe numele sau complet) este o aplicatie portabila de dimensiui extrem de reduse care permite utilizatorlor sa faca transferuri de fisiere intre ei cu conditia ca macar unul sa-si cunoasca adresa IP (internet protocol). Un exemplu de adresa IP este: 192.169.24.56.

Daca ar fi sa ne imaginam internetul ca un oras, aceasta este adresa casei la care locuiti (adica adresa calculatorului). Daca aveti un router sau un firewall fizic, atunci pe internet nu se vor vedea decat adresele IP ale acestor echipamente. O analogie ar fi numarului adresei unui bloc (retea locala sau LAN) care contine mai multe apartamente (calculatoare). Daca v-ati imaginat calculatorul ca fiind o casa in orasul internet, atunci porturile sunt diferitele porti sau usi de intrare in casa dumneavoastra, prin care calculatorul dumneavoastra comunica cu internetul.

sstf

SSFT poate fi configurat in mod pasiv (Passive), daca cunoasteti adresa dumneavoastra IP si daca nu folositi un router sau firewall fizic. IP-ul il puteti vedea in contractul facut cu compania de internet.

Daca nu o gasiti acolo si daca aveti un browser pe calculator, puteti vizita http://whatismyipaddress.com/ pentru a va vizualiza adresa de IP (Your IP adress is:).

Daca nu aveti browser de internet puteti urma urmatorii pasi:

1. click stanga pe butonul de start Start

2. click stanga pe butonul Run…

3. Scrieti cmd in casuta si apasati OK pentru a deschide consola

4. in consola scrieti ipconfig

5. adresa se afla la sectiunea IP adress.

Precizati portul de conectare la casuta Listen on port. Se poate introduce orice numar de la 1 la 65535, dar e de preferat sa evitati extremele: de ex 2024 ar fi suficient. Daca asteptati un fisier bifati Wait incoming file, iar daca doriti sa trimiteti un fisier bifati Send this file to incoming connections si apasati butonul Browse… pentru a cauta si selecta fisierul dorit de pe hard disk-ul dumneavoastra. Cand ati terminat, apasati butonul Enable. Trimiteti partenerului adresa IP si portul.

Acesta va introduce la sectiunea Active din SSFT adresa IP (Connect to) si portul (port) precizate de dumneavoastra. Va bifa Recieve file from incoming host daca va primi un fisier sau Send this file to specified host daca va trimite. Cand a terminat de selectat fisierul (Browse…), va apasa butonul Connect.

De notat este faptul ca, daca aveti un firewall fizic sau un router, trebuie sa folositi modul activ  (Active) pentru a va conecta la cineva.

Alte functii interesante reprezinta posibilitatea de rezumare, in caz de intrerupere si suportul pentru fisiere extrem de mari ca dimensiune (4 Petabytes).

Pagina Web & Descarcare: http://www.whitsoftdev.com/ssft

*selectati versiunea Unicode build daca aveti Windows 2000/XP/Vista.

Dimensiune: 8,73KB

Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

  1. Sugerez ca alternativa Team Viewer, care la fel poate fi folosit fara a fi instalat si nu este nevoie de IP adress(nu ca asta ar fi o problema)!

Comentariile sunt închise.