System Restore – Folosire eficienta

System Restore este o functie a Windows-ului XP care se ocupa cu salvarea tuturor setarilor la un moment dat, si ofera posibilitatea restaurarii acestora in caz ca ceva merge prost. Daca ceva merge prea prost e posibil ca nici aceasta functie sa nu va ajute prea mult.
Chiar daca folositi chiar daca nu, aceasta funcite este activa si consuma spatiu de pe hard-disk. De aceea este bine sa umblati un pic la setari.Pentru aceasta faceti click dreapta pe My Computer si apoi click stanga pe Properties, astfel deschideti fereastra System Properties (se gaseste si in Control Pannel). Cautati apoi si faceti click pe tabul System Restore. O sa apara cam asa ceva..

Apoi, ca sa evitati folosirea inutila a spatiului selectati partitia c din lista Available Drives si faceti click pe Settings; o sa va apara o fereastra ca cea de mai jos, miscati cursorul de la Drive Usage astfel incat functia sa ocupe 400-600MB  si dati OK.

Pentru celelalte partitii, functia cam ocupa spatiul degeaba, asa ca selectati din Available Drives si celelalte partitii, duceti cursorul de la Disk space usage la minim si bifati mai sus Turn off System Restore on this drive ca in imaginea de mai jos. In felul acesta System Restore ocupa spatiu doar de pe C: (circa 400mb daca atat ati setat, spatiu suficient cam pentru 2 restaurari.)

Cei care doresc sa foloseasca mai des System Restore gasesc mai multe detalii aici. Spor la treaba!
Trimite articolul și prietenilor tăi!

24 comentarii

  1. Salut .. Am si eu o problema.. La my computer … Local disk (c:) este ful.. nici 1gb nu mai am liber.. Nu stiu ce sa sterg ca nu am nici un joc … am 100 gb in local disk (c:) .. Imi zici si mie ce pot sa sterg?

    • Ai folosit Tree Size să vezi ce ocupă așa de mult spațiu? E posibil să ai un virus, ai instalată o soluție de securitate?

  2. sal!!! te rog ajuta-ma dc poti…!!!am o problema la pornire calc….imi apare asa DRIVE ERROR ,PRESS F2 TO CONTINUE ,F1 TO ENTER SETTINGS…….Dc dau F2 imi porneste windows dar pt o sec sau 2 scrie boot sequence ERROR (apoi calc merge normal)….dc dau F1 intru in setarile de BIOS (pt mine motor de avion 🙂 )….am instalat advance sistem care,dar dupa ce i-am dat upgrade la varianta noua si i-am dat SCANEAZA cu varianta asta noua 7 …de atunci imi face asa la pornirea calc….te rog exista vreo solutie sa nu-mi mai apara asa….???!!!

    • Da, e foarte probabil să fie ceva de la Advanced System Care. A făcut ceva care generează erori.. cel mai probabil o reinstalare de sistem de operare te scapă de bucluc.

      • am rezolvat!!! :)) da advance sistem care a fost i-am dat defragmentare la butare si mi-a bagat flopy la care trebuia instalat driver…..pana la urma am mai cautat pe google si am intrat in bios si dezactivat flopy…acum este totul ok!!!advance sistem este foarte bun si iti multumesc pt ca tot tu mi-ai dat ideea sa il instalez in pc…..chiar imi merge mult mai bine sistemul de cand il am ….iti multumesc !!!!

Comentariile sunt închise.