System Restore – Folosire eficienta

System Restore este o functie a Windows-ului XP care se ocupa cu salvarea tuturor setarilor la un moment dat, si ofera posibilitatea restaurarii acestora in caz ca ceva merge prost. Daca ceva merge prea prost e posibil ca nici aceasta functie sa nu va ajute prea mult.
Chiar daca folositi chiar daca nu, aceasta funcite este activa si consuma spatiu de pe hard-disk. De aceea este bine sa umblati un pic la setari.Pentru aceasta faceti click dreapta pe My Computer si apoi click stanga pe Properties, astfel deschideti fereastra System Properties (se gaseste si in Control Pannel). Cautati apoi si faceti click pe tabul System Restore. O sa apara cam asa ceva..

Apoi, ca sa evitati folosirea inutila a spatiului selectati partitia c din lista Available Drives si faceti click pe Settings; o sa va apara o fereastra ca cea de mai jos, miscati cursorul de la Drive Usage astfel incat functia sa ocupe 400-600MB  si dati OK.

Pentru celelalte partitii, functia cam ocupa spatiul degeaba, asa ca selectati din Available Drives si celelalte partitii, duceti cursorul de la Disk space usage la minim si bifati mai sus Turn off System Restore on this drive ca in imaginea de mai jos. In felul acesta System Restore ocupa spatiu doar de pe C: (circa 400mb daca atat ati setat, spatiu suficient cam pentru 2 restaurari.)

Cei care doresc sa foloseasca mai des System Restore gasesc mai multe detalii aici. Spor la treaba!
Trimite articolul și prietenilor tăi!

24 comentarii

  1. Salut,am xp profesional sp3,version 2002 nu gasesc system restore. Nu e la control panel,Nu e la my computer,nu e la all programs.accesories system tools. Ceva ajutor.

  2. boi frate intru pe el ji nu ma lasa sal aleg driver-ul ce sa fac nijte explicatii pliz

  3. Pacat ! Putina „lume” stie cat de UTILA este aceasta functie ! Este bine venit acest articol, facut oarecum „publicitate” prin „mai si cititi aici” !!! Scuze, daca am fost dur in explicatii !!! 🙂

  4. S-au eliberat cativa giga dupa operatiune.. e misto articolul.

Comentariile sunt închise.