Meniu Închide

Top 5 Alternative Gratuite la Microsoft Office

Microsoft Office este unul dintre cele mai populare pachete software, însă nu oricine este dispus să își cumpere o licență. Dacă în cadrul companiilor este un soft nelipsit, utilizatorii individuali de multe ori preferă variante gratuite care oferă funcții similare.

În cazul utilizatorilor avansați, Microsoft Office rămâne alegerea potrivită, însă în cazul unui utilizator nepretențios cu nevoi de bază, un pachet Office Gratuit poate fi o alegere mai inspirată.

Office

Înainte de a da curs listei cu top 5 alternative gratuite la Microsoft Office, să mulţumim tuturor concurenţilor care au participat la gala noastră, printre care: NeoOffice (MAC), IBM Lotus Symphony, Google Docs, Google Drive, ThinkFree, Zoho, TeamLab, Apple iWork, Office Online, Calligra Suite, Quickoffice, OxygenOffice Professional, eOffice, IBM Lotus SmartSuite, MobiSystems OfficeSuite, Ashampoo Office, Corel WordPerfect Office, EuroOffice şi alţii.

Aceste aplicaţii sunt utilizate diferit în funcţie de anumiţi factori: platforma de lucru (desktop, tabletă, telefon, online sau cloud), sistemul de operare (Windows, Linux, Mac OS X, Android), cu licenţă sau fără licenţă.

Cum au apărut atâtea alternative la Microsoft Office?

Deoarece din aprilie 2014 Microsoft nu mai oferă suport pentru Office 2003, aplicaţia nu va mai fi actualizată, iar Microsoft pare să treacă la licența anuală cu noul Office 365. Prin urmare, de ce să nu folosim variantele cu funcţionalităţi similare care pot deschide şi lucra cu fişiere Office 2003, 2007, 2010?

Aşadar, în urma popularității, câştigătorii top 5 alternative gratuite la Microsoft Office sunt:

1. LibreOffice

LibreOffice este similar în aspect şi funcţionalitate cu OpenOffice, dar oferă mai multe îmbunătaţiri: interfaţă mai usor de folosit, compatibilitate cu mai multe formate de fişiere, oferă conversie în format PDF.LibreOffice

Cuprinde cele 6 instrumente principale: Writer – procesare text, Calc – aplicaţie de calcul tabelar, Impress – aplicaţie de prezentare, Base – aplicaţie de management bază de date, Drawing – editare grafică, Formula – calcul matematic.

Este compatibil cu: Windows 98 / 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Linux, Mac.

DOWNLOAD
Libre Office

2. Apache OpenOffice

Suita de programe Apache OpenOffice include toate instrumentele pe care utilizatorii le caută la o alternativă pentruMicrosoft Office, precum: Writer- procesare text, Calc- aplicaţie de calcul, Impress- aplicaţie de prezentare, Base- aplicaţie de management al bazei de date, Drawing- procesare desen, Formula- calcul matematic.

openoffice

Poate citi şi scrie fişiere de diverse extensii.

Este compatibil cu: Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Linux , Mac.

DOWNLOAD
Open Office

3. Kingsoft Office

Alternativa Kingsoft Office este utilă pentru cei care doresc să folosească doar instrumentele de bază ale pachetului office, precum: Writer – Editor text, Spreadsheet – Analiza datelor, Presentation – Creare succesiune de imagini. Importă cu usurinţă diverse extensii de fişiere, realizează conversia în format PDF.

kingsoft-office-2013

Este compatibil cu: iPhone, iPad,Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Android + Tablet, Linux.

DOWNLOAD
Kingsoft Office

4. SoftMaker FreeOffice

SoftMaker FreeOffice este o aplicaţie care conţine cele 3 instrumente de bază : Editor de documente text – TextMaker, Aplicaţie de calcul – PlanMaker şi de prezentări – Presentation.

softmaker-office-16

Avantajele acestei variante sunt: deschide şi lucrează cu fişiere de extensii diverse, transformă documentele în format PDF, conţine un dicţionar pentru traduceri în 5 limbi (Engleză, Germană, Franceză, Italiană, Spaniolă).

Este compatibil cu: Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Linux, Android, Windows Mobile.

DOWNLOAD
Free Office

5. SSuite Office

Varianta SSuite Office cuprinde: WordGraph – editor text care importă fişiere tip doc, rtf, htm, xml, dar nu şi docx, Accel – foaie de calcul care importă fişiere tip xls, csv, txt dar nu şi xlsx, General Utilities – o selecţie de instrumente utile care include agendă, calendar, client email, editor grafic, browser web, media player.

Ex-Lex_AccelScreenshot

Este compatibil cu: Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Windows RT.

DOWNLOAD
SSuite Office

Aşadar şi prin urmare i-am cunoscut mai bine pe finaliştii noştrii, vă doresc să faceţi alegerea cea mai potrivită pentru voi, utilă şi plăcută de folosit.

Surse: www.alternativeto.net, www.techsupportalert.com Foto: splorp

Alte articole interesante pentru tine

11 Comments

 1. Mihai

  Salutare

  Am incercat si eu Libre office si Open office, insa nici unul nu este nici macar aproape de Office.

  Dupa aproximativ 9 ani de lucru in Office, acum mi se pare ciudat sa lucrezi in soft-uri free.

 2. Alex

  nu are placa de wifi dar am stick wifi tp-link wn722n si doream sa fac un shared fiwi cele de pe youtube leam ancercat pe un notbook si na mers nici cu windows 7 nici cu linux am ancercat an mai multe feluri si am ancercat si cu aplicati virtual router ……..etc dar nam reusit .Cel mai mult mar interesa sa fac dintrun pc desktop care este conectat la internet prin cablu si cu acel stick sa dau internet si asfel desktopul sa fie un router shared wifi pentru telefon tableta leptop . Stiu ca solutia ar fi un router dar upc sau nextgen retea de internet numai oameni care sant de la acele firme pot veni sa configureze un router si miar fi mai usor sa fac un hostpot cu un stick tp-link sau cu oricare altul care as sti ca merge dar anca nam gasit ceva sa pot face un shared wifi credema am colindat youtubul an lung si lat . Multumesc ca miai raspuns si apregiez gestul .

 3. happyday

  Am incercat si Libre si Open Office. Din punctul meu de vedere, niciuna nu se compara cu suita celor de la Microsoft. Probabil m-am obisnuit eu cu cea din urma si, in mod cert, mi-e lene sa incerc sa ma adaptez la solutiile gratuite, mai ales ca au niste interfete care parca-s facute cu dalta si ciocanul.

 4. Alex

  Buna ma numesc Alex si as dori si te rog frumos as vrea sa stiu cum pot face un shared wifi , am tot cautat pe youtube fel si fel dar nimic concret si ce am ancercat na mers este vorba de un pc desktop si o tableta android vreau sa fac o retea wifi fara router bine anteles mai am un stik tplink -wn722n daca se poate va rog sa ma ajutati sa pot avea internet de la desktop pc la tableta multumesc .

 5. Sid Ştefănescu

  Libre Office: Draw si Calc. Pentru ca Ubuntu 12.04 🙂 Urmeaza sa folosesc si Libre Office Base, pentru baze de date. Interfata este mai putin ergonomica decat Excel si lucrul cu pivot table nu este la fel de intuitiv precum in suita Microsoft. Cam asta ar fi singurele minusuri importante pentru mine. In rest, faptul ca are codul sursa deschis este – pentru mine – nepretuit.

  • Alexandru

   Adevărul că multe dintre suitele Office gratuite au unele funcții puțin diferite de aplicațiile din MS Office, dar te adaptezi. Din punctul meu de vedere MS PowerPoint nu prea are egal, dar la procesoare de text și calcul tabelar unele suite gratuite mi se par mai intuitive (poate și pentru că sunt mai simple).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *