Trackmania – Cel mai răspândit arcade

Categoric nu mă hazardez când afirm că e foarte raspândit. Trackmania Nations este, dacă nu ți-ai dat seama, un joc cu “mașinuțe” în stilul arcade.

De multe ori am tentația de a asocia acest gen de jocuri cu copii sub 12 ani, iar ca gamer înrăit ce am fost nici nu vroiam să aud de arcade. De ce? Pentru că sunt mult prea simpliste, nu au o acțiune captivantă, iar de poveste sau realitate nici nu poate fi vorba.

Trackmania Nations, TM pe scurt este un astfel de joc, dar spre deosebire de celelalte oferă posibilitatea de a juca atât offline ( Solo Mode ), dar și online ( fie Solo Mode, LAN sau la distanță ). Suportă moduri, patchuri sau cum vrei să le spui, prin care îți poți modifica aspectul mașinii ( îl vrei mai exotic sau poate preferi un Trabant? ) sau poți rămâne cu designul inițial la care de asemenea îi poți schimba coloristica ( inițial este colorată în culorile drapelului național ).

Despre jocul în sine, nu dau multe detalii. Începe cu niște curse arcade simple, apoi treptat “raliurile” se complică. Tot ce trebuie să faci pentru a avansa este să cucerești medalii la cat mai multe curse și dacă se poate de ce nu chiar aurul?

Câștigarea curselor nu te face să avansezi doar în joc ci și într-un clasament național/mondial ( ~20000/3 mil. jucători ). Dacă la început depășești doar participanții care au renunțat, puțin mai târziu ajungi chiar să te bați pentru un loc în clasament, cea ce sporește considerabil tentația de a juca TM. Nu sunt de lepădat nici competițiile care se desfășoară pe lângă clasamentul general și care sunt dotate cu premii considerabile, dar nu fac reclamă acum.

Concluzia – dacă vrei să îți bați prietenii, colegii, adversarii, pe vecinii unguri ( nu sunt rasist ), să îți reprezinți țara într-un clasament mondial sau doar să le iei premiile altora în timp ce sari cu o machetă peste obstacole, Trackmania Nations e locul și jocul unde să o faci.

Sfat: Toate lucrurile trebuie consumate în moderație, inclusiv Trackmania.
Ca orice alt program sau joc prezentat pe Computerică.ro Trackmania Nations este gratuit în totalitate.
Trimite articolul și prietenilor tăi!

6 comentarii

  1. Eu parca imi aduc aminte ca daca vrei sa-ti pui avatar sau/si skin la masina trebuia sa dai niste bani. Frumos jocul, l-am lasat tot din cauza ca-mi manca timpul.

  2. 2 ani de zile am jucat destul de mult TMN, faceam parte dintr-o echipa, care avea serverele proprii, site, forum si campionate care imitau sezonul de formula 1. foloseam si teamspeak, vorbeam in timpul curselor cu oameni din toata lumea, a fost super, ce mai… din pacate, dupa o vreme am renuntat, nu mai aveam timp de asa ceva

Comentariile sunt închise.