Tree Size – Informatii despre spatiul ocupat de pe hard disk

Tree Size este o aplicatie foarte utila cand vine vorba de identificare a fisierelor sau directoarelor care ocupa mult spatiu pe hard disk. Interfata este simpla, si contine cateva functii ca refresh, sortare, imprimare, explorare, afisarea dimensiunii (mb, %, clustere), alegerea unitatii de masura(kb, mb, gb)..

Dupa instalarea aplicatiei gasiti in meniul contextual al drive-urilor sau directoarelor optiunea de scanare cu Tree Size.
Facand click pe aceasta optiune veti porni scanarea continutului directorului si vi se va afisa o lista arborescenta cu subdirectoarele grupate dupa dimensiune. Astfel va va fi usor sa identificati ce anume ocupa mult spatiu.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

4 comentarii

  1. Multumesc, cautam ceva de genul asta, dar nu am gasit niciunul atat de simplu si eficient.

  2. Interesant articol, dar as avea ceva de adaugat: se poate folosi si programul free WinDirStat, care da si o reprezentare grafica sugestiva a dimensiunii fisierelor. Ca un sfat general: daca vreti sa aveti o ocupare mai mica a HDD, cautati sa folositi versiunile portabile ale programelor (sunt versiuni ce functioneaza FARA instalare prealabila, de pe orice suport – HDD, CD, DVD, USBstick). E drept ca nu sunt prea multe programe care au si versiuni portabile, dar merita cautate – netu`i mare si bogat !

    Toate cele bune !

Comentariile sunt închise.