Meniu Închide

Trello, un Instrument Eficient pentru Managementul Proiectelor

Un proiect presupune de obicei mai multe etape, începând de la conceperea proiectului până la terminarea acestuia. De asemenea, el mai poate presupune și muncă în echipă. Cu cât îți dozezi mai eficient timpul și cu cât eşti mai bine organizat, cu atât un proiect are mai mari şanse de reuşită.

Nu de mult timp am descoperit Trello, o aplicaţie gratuită pentru un management eficient al proiectelor. Cu ajutorul lui Trello, utilizatorii pot să îşi organizeze cât mai eficient timpul şi să administreze numeroase proiecte împreună cu colegii de echipă, toţi având acces la “organizator” şi putând face orice modificări doresc.

Cum funcţionează Trello?

Odată ce ți-ai creat cont, vei avea acces la varianta gratuită a Trelllo, suficientă pentru activitățile de bază. Trello are aplicații dedicate pentru Android, iOS, Windows și poate fi accesat și din browser.

Pentru a adăuga un proiect, ai nevoie să creezi o tablă virtuală (board), accesând butonul din dreapta sus, intitulat “Create a new board”. Pentru fiecare proiect, utilizatorul aplicaţiei poate adăuga pe tabla virtuală (board), mai multe coloane/liste, pe care, de asemenea, le poate redenumi.

home-hero

În cadrul fiecărei coloane, utilizatorul poate adăuga note (cards), care pot conține informații detaliate despre sarcina de lucru, despre membrii proiectului, liste, termene limită, link-uri, documente sau poze (de pe calculator sau de pe Dropbox, Google Drive, etc.). De asemenea, membrii proiectului pot să îşi lase comentarii în timp real.

De exemplu, la crearea unei table (board), aceasta se poate organiza pe 3 coloane denumite astfel: To do, Doing şi Done. În felul acesta, vei şti ce sarcini ai în așteptare, în lucru și care sunt cele finalizate. Trello oferă posibilitatea de a crea coloane noi, în funcție de nevoile tale.

home-card-detail

Fixarea unor termene limită pentru realizarea sarcinilor este o metodă ideală pentru a-ţi creşte productivitatea şi a contribui, în timp, la construirea succesului. Pentru că Trello ne permite să inserăm termene limită și alerte, iar toate sarcinile de pe tablă pot fi vizualizate și în format de calendar, constituie un mare avantaj.

Un alt lucru de menționat ar fi că board-urile pot fi private, sau făcute publice încât să fie accesate de oricine are link-ul. Fiecare membru este notificat de fiecare dată când un altul modifică sau completează noi informații la sarcinile asociate.

Câţi membri poate avea un proiect?

Nu există o limită, și poți invita alte persoane să îşi facă un cont pe Trello. Invitând prieteni să folosească acest instrument, vei beneficia de pachetul Trello Gold pentru o lună.

Odată ce treci la pachetul Trello Gold, vei putea să ataşezi documente de dimensiune mai mare şi să-ţi alegi un fundal specific pentru fiecare proiect.

Concluzii

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că Trello este foarte intuitiv, ușor de utilizat, interactiv și, nu în ultimul rând, faptul că fiecare membru al echipei poate să aibă o viziune de ansamblu asupra proiectului. Micul dezavantaj al aplicației constă în aceea că, folosind prea intens Trello, ajungi să comunici mai mult virtual cu membrii echipei. Trimitem un mesaj, dar nu putem auzi tonul sau vedea expresia feței colegului.

Trello este în mod cert un instrument bun pentru a-ți crește productivitatea și de a-ți planifica în mod eficient timpul. În plus este util și pentru lucrul în echipă, reducând comunicarea prin e-mail sau mesagerie text.

Alte articole interesante pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *