Meniu Închide

Trello, un instrument eficient pentru managementul proiectelor

Un proiect presupune de obicei mai multe etape, începând de la conceperea proiectului până la terminarea acestuia. De asemenea, el mai poate presupune și muncă în echipă. Cu cât îți dozezi mai eficient timpul și cu cât eşti mai bine organizat, cu atât un proiect are mai mari şanse de reuşită.

Nu de mult timp am descoperit Trello, o aplicaţie gratuită pentru un management eficient al proiectelor. Cu ajutorul lui Trello, utilizatorii pot să îşi organizeze cât mai eficient timpul şi să administreze numeroase proiecte împreună cu colegii de echipă, toţi având acces la “organizator” şi putând face orice modificări doresc.

trello-board

Cum funcţionează Trello?

Pentru început este necesar să îți creezi un cont. Odată creat, vei avea acces la funcțiile gratuite pe care le oferă Trello, iar pentru accesul la toate funcțiile este nevoie să achiziționezi un pachet plătit. Partea bună este că varianta gratuită este suficientă pentru activitățile de bază.

Aplicaţia poate fi utilizată de pe mobil, iPhone, tableta si nu în ultimul rând browser web. Pentru a adăuga un proiect, poate fi accesat butonul din dreapta sus, intitulat “Create a new board”.

În situaţia în care există mai multe proiecte care trebuie adăugate pe panoul virtual, este important ca acestea să poarte un nume care să le facă ușor de recunoscut. Pentru fiecare proiect, utilizatorul aplicaţiei poate adăuga în cadrul “board-ului”, mai multe coloane/liste, pe care, de asemenea, le poate redenumi.

home-hero

În cadrul fiecărei coloane, utilizatorul poate adăuga note (cards), care afișează informații despre membrii proiectului, liste, termene limită pentru finalizarea unor sarcini, link-uri, documente sau poze (de pe calculator sau de pe Dropbox, Google Drive, etc.). De asemenea, membrii proiectului pot comunica între ei, putând sa îşi lase comentarii în timp real.

La crearea unei table (board) aceasta este organizată pe 3 coloane denumite astfel: To do, Doing şi Done. În felul acesta, vei şti ce sarcini ai în așteptare, în lucru și lista celor terminate. Trello oferă posibilitatea de a crea și alte coloane, pe care le poți denumi cum dorești.

home-card-detail

Fixarea unor termene limită pentru realizarea task-urilor este o metodă ideală pentru a-ţi creşte productivitatea şi a contribui, în timp, la construirea succesului. Pentru că Trello ne permite să inserăm termene limită și alerte, obține din partea mea o mare bilă albă. 🙂

Continuând în aceeași notă, pot spune că aplicaţia este foarte bine realizată, în sensul că fiecare membru este notificat de fiecare dată când un membru al proiectului modifică sau completează un board.

Câţi membri poate avea un proiect?

Nu există o limită, ba mai mult, aplicaţia îţi oferă şi beneficii în cazul în care inviţi o persoană să îşi facă un cont pe Trello. Invitând prieteni să folosească acest instrument, vei beneficia de pachetul Trello Gold pentru o lună. Odată actualizat profilul, vei putea să ataşezi documente de dimensiune mai mare şi să-ţi alegi un fundal specific pentru fiecare proiect. Un aspect destul de important este şi faptul că “organizatorul” este de regulă privat, însă există şi posibilitatea să îţi faci proiectele publice.

Concluzii

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că Trello este foarte intuitiv, ușor de utilizat, interactiv și, nu în ultimul rând, faptul că fiecare membru al echipei poate să aibă o viziune de ansamblu asupra proiectului. Micul dezavantaj al aplicației constă în aceea că, folosind prea intens Trello, ajungi să comunici mai mult virtual cu membrii echipei. Trimitem un mesaj, dar nu putem auzi tonul sau vedea expresia feței coechipierului.

Trello este în mod cert un instrument eficient pentru a-ți crește productivitatea și de a-ți planifica în mod judicios timpul.

 Creează-ți cont
și folosește Trello

Lasă un răspuns