True Crypt – Seiful criptat

TrueCrypt este o aplicatie pentru securizarea din zbor a fisierelor pe un volum criptat (volumul poate fi si fisier emulat ca disc). Criptarea din zbor inseamna ca datele se cripteaza/decripteaza automat chiar innainte de a fi salvate/incarcate fara interventia utilizatorului.
Nici o parte a datelor criptate de pe volum nu pot fi citite fara introducerea cheii de siguranta. Pana cand se decripteaza, volumul True Cript pare a fi doar o serie de numere aleatoare. Toata informatia de pe volum se cripteaza, incepand de la numele fisierelor, a folderelor, continutul fisierelor si chiar si spatiul liber.

Aplicatia nu este chiar usor de folosit, insa dupa ce va acomodati, veti putea fi linistiti in privinta securitatii datelor de maxima importanta stocate astfel.
Este foarte utila pentru calculatoarele portabile si pentru memoriile portabile (gen stick-uril, carduri de memorie). Are avantajul ca desi se poate si instala, poate fi si extrasa si folosita in mod portabil.
Trimite articolul și prietenilor tăi!

6 comentarii

  1. TrueCrypt e excelent. E un program foarte serios, bine facut si cu o documentatie cum rar mai gasesti. Intrebarea mea e… ce program de back-up merita folosit. Cel de la Windows nu face ce vreau eu. Am nevoie de un fel de activ sync. Mi-am luat un WD extern si cu el a venit un soft de la Memeo, foarte bun pe hartie, foarte prost in practica. Incet la copiere si cu iz de spam. Ce soft de back-up foloseste lumea?

  2. Imi pare rau sa aflu asta.
    E relativ ciudat..eu am un volum fat de multa vreme.. si nu am intampinat dificultati.

    E o idee buna sa va faceti volumul dupa setarile implicite/recomandate.

  3. program foarte bun, gratis, face o chestie excelenta, dar deja o parola nu mai merge si un volum zice ca trebuie formatat dupa ce-l montez. deci, o concluzie mai spirituala, nu va puneti toate ouale in acelasi cos

Comentariile sunt închise.