Petrec cel puțin 3 ore în rețele sociale în fiecare zi și uneori chiar nu am timp pentru toate detaliile. Aici intervin și îmi ușurează munca (sau sporesc distracția) anumite programe și addonuri pentru Firefox. Am creat o listă cu ceea ce folosesc și recomand eu, iar pentru fiecare program am făcut o mică descriere (voi detalia pentru fiecare în parte mai tarziu). Inițial au fost 10 aplicații, dar TweetLater trece printr-o perioadă plină de restructurări și am decis să vorbesc despre ea altă dată.
- TweetDeck este o aplicație Adobe AIR pentru desktop. Poți trimite și urmări mesaje, poți vedea profilele și poți personaliza destul de puternic lista utilizatorilor pe care îi citețti. Ai posibilitatea să împarți fereastra în multiple coloane: Mesaje directe, Menționări, Grupuri (create de tine), Facebook Status, Favorite, Recomandari TweetDeck, TweetScoop și StockTweets. Opțiunea de a crea grupuri te lasă să sortezi persoanele și astfel să urmarești cu atenție un anumit subiect sau eveniment. Are și o opțiune de traducere a mesajelor primite în engleză (traduceri amuzante, dar care lasă de dorit), iar pe cele trimise în…ei bine în foarte multe limbi. Foarte utile sunt “scurtatorul” de linkuri și posibilitatea de a “urca” o poza (poza va fi stocată în contul de Twitpic). TweetDeck îți permite să lucrezi cu mai multe conturi simultan, lucru care pentru unii este foarte benefic, dacă nu chiar obligatoriu.
- TweetMeme este un plugin pentru wordpress care afișează un buton pentru retweetul postului. Permite afișarea în diferite părți ale unui articol, afișarea butonului în feedul RSS; vine cu două dimensiuni pentru buton: normală (cea din poza de mai jos) și compactă. Afișează în tabloul de bord (al wordpress) statisticile ultimelor 24 de ore pentru ultimele 5 posturi.
- TwitterFeed iți permite să adaugi mai multe feeduri unui cont de twitter. Astfel când postezi ceva nou pe blog, un mesaj cu linkul, titlul articolului și primele cuvinte ale postului va fi trimis pe twitter. TwitterFeed indică numarul de clickuri care au fost efectuate pe linkul (articolului) scurtat cu bit.ly (poți opta pentru altă metodă de scurtare a linkurilor). Te poti loga cu un cont de OpenID.
- Twitter Search este un motor de căutare destul de puternic. Ce poti căuta cu el? Ce keyword vrei. Va fi căutat prin mesajele încă stocate de twitter. Poți efectua căutari în funcție de cuvinte, hastaguri, limba în care a fost scris un mesaj, în funcție de persoane (care au spus sau la care se face referire), zone delimitate, în funcție de dată și/sau în funcție de atitudiea mesajului (pozitivă, negativă etc.)
- Twitpic este un site care permite utilizatorilor să posteze poze cu ușurintă pe platforma de microblogging Twitter. Twitpic este foarte util când trebuie sau vrei să trimiți poze de la un eveniment cat mai rapid. Se aseamana cu Flickr.
- TwitDir este “un director Twitter”; poți căuta utilizatori în funcție de numele lor, username, username și nume, locatie sau descriere. Are pe langă motorul de căutare și statistici privind cei mai urmariti 100, cei mai buni urmaritori etc.
- Twitter Facebook App – reiese din numele aplicației unde e bună. Ce face ea? Conectează contul de twitter cu cel de Facebook astfel încât atunci când postezi un mesaj pe twitter se va afișa și ca noul status pe cea mai utilizată rețea socială.
- TwitterBar este un addon simpatic pentru Firefox. După instalare vei putea trimite direct pe twitter URL-ul paginii pe care ești, dar poți în același timp să scrii un mesaj în adress bar (pe care apoi sa îl postezi pe twitter).
- Hashtags.org te ajută să urmarești mesajele marcate cu un anumit hashtag, persoanele care au folosit marcajul și cât de des a fost folosit în ultima lună. Tot în funcție de hastaguri poți urmări ultimele trenduri, cele mai folosite marcaje sau ultimele persoane care au folosit unul.
Oh . Scuze . Nu m=am uitat peste Twitter Facebook App. Mersi mult
Hey. As avea nevoie de ajutor.As vrea sa imi conectez contul de Facebook cu cel de Twitter , dar nu stiu cum . Daca aveti ceva informatii pentru mine va rog sa imi trimiteti un email la adresa : wird_ana1995@yahoo.com … Multumesc mult !
tare:D
Nice list! 🙂 Din pacate cu TweetMeme am avut ceva probleme, iar cei de la suport nu sunt chiar cat de „suportivi” ar trebui. Mai este si ReTweet care face acelasi lucru 🙂
In orice caz ma bucur ca am dat peste articol, sunt cateva aplicatii cu care m-ai facut curios
Ar mai fi cateva de adaugat insa sunt destul de utile si acestea.
Dacă ne spui care mai sunt poate le adăugăm în listă..
Referitor la subiect, stiai ca linuxistii pot ciripi din linia de comanda? 😀
Se poate face folosind comanda curl:
curl -u utilizator:parola -d status=”Mesaj de trimis” http://twitter.com/statuses/update.xml
Voi vreți să mă convingeți și pe mine să mă apuc de twitter? 🙂
da. astept sa te vad cu 2 conturi (unul pt computerica si unul personal)
stiam. e ceva ce nu poti sa faci din linia de comanda? 😛
Poti face orice. Chiar si sa legeni copilul: http://www.youtube.com/watch?v=bYcF_xX2DE8
Scuze de offtopic 😀
am testat si aia pe fratele mai mic 🙂