uCoz.ro împlinește 1 an

Varianta in limba romana a uCoz, creatorul de site-uri gratuite cu peste 1 milion de site-uri active, a implinit 1 an. Lansata pe domeniul „.ro” la 14 iulie 2011, localizarea sistemului ucoz a reprezentat un pas important din expansiunea directa a companiei, in piata vorbitoare de limba romana.

Astfel, localizarea a fost legata de viziunea conform careia, compania doreste sa ofere oricarei persoane fara abilitati tehnice deosebite, cu acces la PC si o conexiune la internet, posibilitatea de a dezvolta un website, blog sau forum in mod gratuit.

Pe parcursul intervalului iulie 2011-2012, uCoz si-a consolidat pozitia de leader pe piata creatoarelor de website-uri gratuite, fiind prima alegere a utilizatorilor romani, conform Google Trends. Astfel, numarul de proiecte active in limba romana care exista in sistem, este de aproximativ 13.000. In termeni comparativi, acest numar se traduce printr-o o crestere de peste 200%, de la aproape 4000 de site-uri cate existau in momentul lansarii. Acestea genereaza un trafic lunar mediu combinat, de peste 10 milioane de afisari si 1 milion de vizitatori unici, in Romania. Cifrele fluctueaza in functie de sezon, sfarsitul anului aducand intervale lunare cu peste 1.5 milioane de vizitatori si 20 de milioane de afisari.

Printre momentele importante din existenta versiunii in limba romana, se numara si achizitia retelei de bloguri HaiPa, din ianuarie 2012. In plus, compania pregateste o serie de noutati pentru sfarsitului lunii iulie, cea mai importanta fiind lansarea unui Modul Video, menit sa creasca interactivitatea administratorilor si a vizitatorilor website-urilor din sistem.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

Comentariile sunt închise.