uCoz preia rețeaua Narod de la Yandex

yandex-ucoz-roPlatforma pentru crearea de website-uri gratuite, uCoz, lansată și în limba română în iulie 2011, a preluat rețeaua de website-uri create prin Narod.ru, aparținând Yandex, leader-ul motoarelor de căutare din Rusia. 

Astfel, uCoz care deține peste 1,2 milioane de website-uri active, va adăuga la portofoliul său încă aproximativ 2 milioane de website-uri create prin Narod, ceea ca va transforma uCoz în leader-ul absolut pe piața vorbitoare de limbă rusă.

Transferul website-urilor existente către uCoz se derulează de comun acord, în spatele acestei decizii neexistând o tranzacție financiară ci dorința Yandex de a oferi utilizatorilor săi o alternativă pentru continuarea proiectelor online demarate.

“Unele servicii satelit ale giganților, precum GeoCities al Yahoo sau Boom.ru deținut de Mail.ru și-au încetat activitatea iar utilizatorii s-au găsit în postura de a nu-și putea salva și nici transfera proiectele începute. În acest context, Yandex a venit cu o alta abordare, aceea de a cauta un partener, leader pe segmental său, pentru a veni în sprijinul utilizatorilor existenți și a-i ajuta să-și continue activitatea” a declarat Evgeny Kurt CEO-ul uCoz.

Yandex a luat această decizie deoarece anticipeză că utilizatorii de internet nu mai doresc instrumente simple pentru crearea unui prezențe online, paginile personale fiind înlocuite treptat de profilele pe rețelele sociale.

uCoz, a achiziționat și rețeaua de bloguri românească HaiPa la începutul lui 2012, oferind astfel o soluție localizată utilizatorilor care doresc să-și creeze un blog, website sau forum gratuit.

Trimite articolul și prietenilor tăi!