Virtual CD-ROM Control Panel – Alternativa Daemon Tools

Am decis sa caut o alternativa mai rapida pentru accesarea fisierelor ISO, pentru ca Daemon Tools nu mai e pe placul meu. Surpriza a fost mare cand am gasit o aplicatie foarte mica (50-60KB), care nu necesita restart pentru instalare, care are functii similare cu Daemon Tools, si e facuta de cei de la Microsoft. Se pare ca functioneaza doar in XP (incercati versiunea de pe MajorGeeks pt VISTA, aveti link mai jos).

Cum se instaleaza:
1. Copiati VCdRom.sys in %directorwindows%system32/drivers folder.

2. Rulati VCdControlTool.exe
3. Click pe „Driver control”

4. Daca butonul „Install Driver” este disponibil, click pe el. Navigati in %directorwindows%system32/drivers folder, selectati VCdRom.sys, si click Open.

5. Click „Start”
6. Click OK

7. Click „Add Drive” pentru a adauga o imagine. Asigurati-va ca litera adaugata nu e a unui drive local. Daca este click „Add Drive” pana o litera nefolosita e disponibila.
8. Selectati un drive nefolositi si dati click pe „Mount”.
9. Navigati pana in locatia imaginii, o selectati si dati click pe „OK”.
Acum puteti folosi noul drive creat ca pe un CD-ROM. Cand terminati lucrul, puteti opri (stop), demonta (unmount) si chiar scoate (remove) drive-ul creat.

Descarcare: Softpedia / MajorGeeks
Dimensiune: ~50KB

Trimite articolul și prietenilor tăi!

9 comentarii

 1. cum fac sa instalez un progr cu 3 cd cu daemon tools ce fac cand imi cere urmatorul cd si nu mi-l vede
  ?

 2. man, esti tare de tot…n-am ce zice…la un mom imi era frik sa nu se intample ceva! k am avut trialuri de la alchool, daemon tools-ul nu mergea…si am avut mare noroc q tine:D mersi mult!

  • Ca idee merge și in Windows 7, însă după o vreme e posibil să apară reacții adverse.. ca de exemplu când conectezi un card reader cu un card să nu fie vizibil în My Computer. Nu garantez că e așa.. deoarece Win7-le meu o luase razna.. și cred că din alte motive.

 3. oricand este bine venita o varianta auxiliara. chiar daca face sau nu acelasi lucru este super ok sa ai intre ce sa alegi.

  • Iti multumesc pentru interventie. Cu toate ca acesta aplicatie are si ea hibele ei,mi-a placut ca e mai rapida decat Daemon Tools la ce imi trebuie mie..

 4. Ai dreptate, e adware, insa daca te "forteaza" sa folosesti mototrul lor de cautare e deja spyware, pt ca imi vine greu sa cred ca nu monitorizeaza cautarile & stuff.

  Ai dreptate cu partea a doua 😛

 5. spyware nu are … ala e adware :)) si deh … ii inteleg numai ca poti sa alegi sa nu instalezi partea ad iar cu restarturile e stresant putintel insa asta e doar pentru a se integra mai bine in os si pentru a te ajuta mai mult pe partea cu protectiile 🙂

 6. @twisted, ai dreptate, plaja de formate e mult mai larga la daemon tools, si de asemenea si partea cu protectiile. Insa problema cu Daemon Tools e ca are spyware nu ca a devenit mai stufoasa, si e stresanta cu restarturile pe care le cere la instalare, + procesul care porneste automat si mananca resurse..

 7. mno stai nitel ca virtual cd-rom de la ms nu prea are functii similare ca dt-ul … adica da pana la un punct, poti monta o imagine de tip iso si sa lucrezi cu ea dar cam atat, daemnon tools-ul nu se rezuma doar la atat, pe langa ca avea o plaja larga de formate suportate, el mai avea si functii de securitate impotriva sistemelor de protectie de pe cd-uri … true s-au cam magarit putintel de la o vreme astia si a devenit o aplicatie din ce in ce mai mare si mai stufoasa dar inca face ce trebuie sa faca plus restul de functii aditionale si foarte ajutatoare la perfectie 😉

Comentariile sunt închise.