Wallpapere/Imagini pentru telefon – Cum sa iti faci singur?

In cele ce urmeaza va voi descrie o metoda prin care puteti transforma orice imagine intr-un wallpaper pentru telefonul mobil. Aplicatia pe care o folosim e Irfan View, deoarece are toate functiile care ne intereseaza, si este usor de gasit si de folosit.
Pentru obtinerea de imagini puteti folosi fie poze de ale voastre, fie alte poze profesionale.

Dupa ce instalati Irfan View si alegeti imaginea, trebuie sa mai aflati un lucru, si anume rezolutia display-ului telefonului dumneavoastra. Acesti lucru puteti sa il aflati fie de pe un site specializat (gsm arena de ex, scriind modelul telefonului dumenavoastra la quick phone search), fie cautand direct pe google.

Sa presupunem ca ati cautat rezolutia display-ului pentru Digi Mobil (Huawi U 120), cautati rubrica Display, care zice cam asa: „Rezolutie: 240 x 320 pixels, 1.8 inch main display„, deci rezolutia display-ului e 240×320.

Apoi deschidem imaginea de redimensionat pentru telefonul mobil cu Irfan View, apoi click pe meniul ImageResize/Resample:

Observam ca imaginea pe care am luat-o de exemplu este foarte lata, deci daca alegem ca referinta Latimea (Width), nu o sa acopere in intregime display-ul telefonului. Deci alegem dimensiunea de referinta Inaltimea (Height) si trecem valoarea de 320. Lasam bifat Preserve aspect ratio. Dupa ce facem click pe ok vom avea o imagine cu inaltimea potrivita, deci mai trebuie sa retusam latimea.

Urmarind Bara de titlu, mai exact unde se afiseaza informatii despre dimensiunea selectiei (Selection: 240 x 320), selectam o parte din poza pana atingem dimensiunile dorite. Apoi facem o decupare (cut, Control+X) si apoi lipire (paste, Control+V).

Veti obtine o imagine cu dimensiunile potrivite pentru display-ul telefonului mobil. Apoi o salvati in calculator si o copiati pe telefon. Repetati acesti procedeu cu toate pozele preferate, la inceput dureaza mai mult, dupa ce va obisnuiti o sa mearga foarte repede. Spor!
Trimite articolul și prietenilor tăi!

3 comentarii

Comentariile sunt închise.