WhatFontIs.com – Detector de Fonturi

whatfontis

Nu știu dacă ai pățit să vezi un text care arată foarte bine și să te întrebi cu ce font a fost realizat. Probabil că designerii se întâlnesc cel mai frecvent cu problema asta.

Zilele trecute mi-a fost recomandat WhatFontIs.com, o webaplicație românească ce detectează fonturi. Aplicația a fost lansată în 2009 și acum are o bază de date de aproximativ 200000 de fonturi, pe care le recunoaște din capturi de ecran.

După identificarea caracterelor aplicația recomandă o serie de fonturi similare. Pentru o acuratețe cât mai mare, este de preferat ca imaginea să fie cât mai mare și să conțină cam 5 litere. Pentru recunoaștere se pot încărca imagini de pe calculator sau dintr-un URL.

M-am jucat un pic cu aplicația pe niște capturi de ecran și fonturile recomandate de WhatFontIs chiar erau foarte asemănătoare. Cred că aplicația este un must have pentru designerii amatori sau profesioniști, mai ales că primele 100 de recomandări sunt gratuite.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. E chiar mișto aplicația asta. Au fost momente când căutam anumite fonturi (mă mai joc și eu în photoshop) și nu găseam nimic care să se potrivească.

Comentariile sunt închise.