Winamp se inchide. Ce alternative avem?

Celebrul player audio Winamp va intra în istorie începând cu data de 22 decembrie. Aș vrea să va rog să vă stăpâniți lacrimile, dar nu se poate din moment ce Winamp a fost și încă este pentru mulți dintre noi cel mai fidel player.

Winamp a fost lansat în aprilie 1997 și creat de Justin Frankel și Dmitry Boldyrev. Compania AOL cea care a cumpărat în 2002 Winamp-ul pentru 80 milioane de dolari a decis că 15 ani de activitate au fost suficienți.

winamp

AOL a făcut anunțul acum câteva zile, dar nu a oferit un motiv pentru care au recurs la această decizie. Noi credem că se datorează lipsei de interes pentru acest program în ultima perioadă și a lipsei de profit de pe urma lui. Și pe bună dreptate. Dacă stau bine să mă gândesc nu am mai deschis Winamp de multă vreme pentru că Youtube-ul face exact același lucru, dar ai mai mult conținut.

Problema apare că noi încă îl mai folosit când dăm o petrecere și aruncăm în playlist toată muzica din calculator. Din acest motiv vestea că Winamp dispare nu este tocmai prea plăcută. Țin să vă liniștesc și vă spun că veți putea să-l descărcați în continuare de pe alte site-uri. Sau dacă vreți să folosiți alt program aveți la dispoziție AIMP3 sau Foobar 2k. Ambele sunt foarte bune, poate chiar mai bune față de Winamp. Din experiența mea cu AIMP am constatat că amplifică puțin volumul și oferă o calitate mai bună a sunetului.

În încheiere îi spunem de pe acum adio celui ce ne-a servit cu onoare peste 5000 de zile: Winamp!

Trimite articolul și prietenilor tăi!

5 comentarii

  1. Multi habar nu au ca winamp este o alternativa la itunes si ca, cu el poti converti fisiere cum nu o poti face cu programe de specialitate (ex: mp3 cu vbr kbps). Aceasta este adevarata utilitate a softului care dealtfel e excelent si nu are inlocuitor. Cu aimp si restul asculti doar muzica si atat; raman doar la nivelul de alternativa.

    Pacat insa ca interesele meschine strica tot pe lumea asta.

  2. Se pare ca ca va fi salvat de Microsoft care pare interesat de el din ce in ce mai mult,asa ca pe 22 decembrie in loc sa ne intristam,poate ne vom bucura ca Winamp va fi in continuare cu noi.Toata stima pentru Microsoft daca salveaza playerul audio Winamp.

Comentariile sunt închise.