Windows 7 – Prezentare video

*Editare ulterioara: A aparut Windows 7 RC versiunea oficiala, care poate fi utilizata gratuit timp de un an.

Am decis sa instalez si eu Windows 7 la recomandarea catorva prieteni, intai pe o masina virtuala, apoi chiar pe calculatorul meu. Desi am fost destul de sceptic initial, trebuie sa recunosc faptul ca am ramas placut surprins din multe puncte de vedere de noul sistem al celor de la Microsoft (probabil din cauza “gustului” amar produs de Vista).

Parerea mea este ca Windows 7 este ceea ce trebuia sa fie Vista de la bun inceput. Desi am doar 1GB memorie RAM, se misca aproape la fel, alteori mai bine ca batranul XP. In LFS am obtinut acelasi 92fps, cu mentiunea ca mai ajungeau pe la 80 cand erau foarte multe “obiecte texturate”.

Ratele de transfer la copiere au mai crescut putin, cu 1-5MB/s (posibil si pentru ca am mai eliberat spatiu), iar programele se incarca ceva mai repede. Am sesizat o chestiune destul de surprinzatoare, si anume scaderea cu 8-10 grade Celsius a temperaturii GPU-ului placii video (in idle), si cu 2-3 grade a temperaturii procesorului. Am reusit sa imi instalez si webcam-ul, placa video, si placa de sunet fara batai de cap.

Din nefericire am primit si niste ecrane albastre, o data atat de bine incat a trebuit sa il reinstalez iarasi.. Dar, nu folosesc chiar ultima versiune de Windows 7.

Va invit mai departe sa urmariti prezentarile video pentru:

 • Meniul de start si Taskbar-ul Windows 7:

 • Explorer-ul si protejarea  fisierelor si directoarelor uzuale de caderea sistemului de operare:

 • Control Pannel-ul din Windows 7:

 • Organizarea foarte usoara a ferestrelor:

 • Cateva functii interesante, aplicatii si concluzii:

Cu toate ca inca nu este in stadiu final, Windows 7 este foarte promitator. Se pare ca cei de la Microsoft si-au invatat lectia cu Vista (care are meritele sale:  scaderea preturilor componentelor hardware..etc) si au decis de data aceasta sa ne ofere un produs eficient.

Descarcare Windows 7 Release Candidate (RC): http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx
Trimite articolul și prietenilor tăi!

5 comentarii

 1. Am instalat si eu Windows 7 RC si sunt multumit mai mult decat Vista. La Vista e problema cu update-urile,pur si simplu mi-a ocupat 20GB numa’ update-urile !!! Nici daca aveam HDD de 500GB nu ajunge pentru Vista…parca e sac fara fund… Mai bine Windows 7 deoarece ocupa cu 20% mai putine resurse fata de precedentul…Recunoaste majoritatea placilor de baza ,audio si video ceea ce e un semn bun…

 2. @Sadak dar eu nu stiu despre ce prezentari vorbesti tu…!?
  Ceea ce vad eu aici este clar despre windows 7.Sau tu ai taskbar-ul ala in XP sau in Vista.Sau tu puteai aranja in asa maniera ferestrele in Vista sau in XP?
  Sa-mi fie iertat te-ai primpit cu afirmatiile…

 3. Am zis sa ma uit la toate prezentarile pentru ca nici nu ma indoiesc de faptul ca ai muncit mult ca sa le faci. Dar din toate informatiile date, peste jumatate sunt din Vista sau chiar XP. Eu am crezut ca e prezentare Windows 7 nu review Vista. Dupa al doilea m-am plictisit. Oricum, felicitari pentru munca depusa.

  • Multam.. Ce ai fi vrut sa prezint ca sa fie mai specific Windows 7? Asta avand in vedere ca n-ai urmarit pana la capat..
   Eu am trecut pe Windows 7 din XP, m-am jucat putin si cu Vista (dar nu pe calculatorul personal) si am vazut cateva chestii noi.. or fi multe, putine, dupa cum ziceam, win 7 e ce ar fi trebuit sa fie vista..

   PS Am prezentat ce am observat folositor, dupa 2 zile de „testare”.. 🙂

Comentariile sunt închise.