Meniu Închide

WinISD – Soft proiectare boxe (incinte acustice)

WinISD, este o aplicatie gratuita, cu o interfata intuitiva, pentru proiectarea incintelor acustice. Aceasta aplicatie ajuta la simularea raspunsului in frecventa a unui difuzor aflat intr-o incinta de un anumit volum si tip. Este foarte utila pentru proiectarea unui subwoofer.

Pentru a putea folosi aceasta aplicatie aveti nevoie de ceva cunostinte in domeniu; o persoana care nu a mai lucrat cu astfel de unelte o va gasi greu de utilizat, pentru ca interfata  e plina de termeni specifici.

Aplicatia se gaseste in doua versiuni:

  • WinISD (beta), o versiune mai simpla;
  • WinISD PRO (alpha), o versiune mai avansata.
    winisdalpha
O sa prezint in cele ce urmeaza WinISD (Pro) alpha, deoarece este utila atat celor mai avansati, cat si celor care vor sa invete lucruri noi.

Interfata este simpla, tehnica. In partea de sus se gasesc 4 meniuri si un toolbar, de unde aveti acces la deschidere si salvare proiecte, editorul de baze de date (unealta cu care introduceti difuzoare noi in baza de date), generatorul de semnal, proprietatile ferestrelor, ale cursorului, la calculatorul de filtre pasive (pe 2 sau 3 cai, L pad) sau de filtre active(de ordin 1 sau 2, trece sus, trece banda sau trece jos).

Puteti genera grafice pentru functia de transfer, parametrii difuzorului, parametrii rezonatorului(vent) in cazul incintelor ventlate.

Pentru fiecare proiect in parte, puteti modifica in timp real parametri: numarul de difuzoare, temperatura, peresiunea si umiditatea mediului ambiant, volumul incintei, numarul si dimensiunile rezonatoarelor (venturilor), nivelul semnalului.

Dupa parerea mea este o aplicatie excelenta, si destul de precisa, am folosit-o in vremea in care eram pasionat de echipamente audio, pentru a-mi simula propriile boxe. O recomand tuturor celor pasionati de acustica si care doresc sa-si construiasca un sistem audio ieftin.

Pagina web: http://www.linearteam.dk
Descarcare WinISD Pro (alpha): http://www.linearteam.dk/..=winisdpro
Dimensiune: 1,84MB
Descarcare WinISD: http://www.linearteam.dk/….=winisd
Dimensiune: 830KB

Alte articole interesante pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *