Etichetă Blogging

Cum ne aparam de plagiatul online?

Stiu ca printre cititorii Computerică se numara si persoane care au un site-blog personal. Confruntandu-ma tot mai mult cu situatii in care mi-au fost copiate articolele, am decis sa va prezint cateva servicii si metode prin care sa preveniti plagierea articolelor/postarilor si sa identificati site-urile buclucase.

Submitterbot – Inscriere site in peste 500 de directoare web

Submitterbot este un serviciu online care va ajuta sa inscrieti un site sau blog in peste 500 de directoare web gratuite, intr-un mod rapid si usor. Serviciul are o baza de date care este zilnic in “expansiune” (utilizatorii pot adauga directoare noi) si tot ce aveti de facut este sa va creati un cont de utilizator, sa introduceti caracteristicile site-ului vostru dupa care urmeaza inscrierea propriu-zisa.

Windows Live Writer – Scrie mai usor pe blog

Windows Live Writer este o aplicatie cu ajutorul careia puteti scrie pe blog (Blogger, Wordpress, TypePad, Share Point, LiveSpaces) mult mai repede si mai usor “direct din desktop”, nemaifiind nevoie sa mai navigati prin consola de administrator a blogului. De cand am trecut la Wordpress am inceput si eu sa folosesc Live Writer, si am ajuns la concluzia ca folosind o aplicatie de acest gen ma ajuta sa economisesc timp.