Meniu Închide

Gravatar – Avatare recunoscute global (pentru bloguri)

Gravatar este un serviciu online prin intermediul căruia se asociază unei adrese de e-mail o imagine, şi astfel când lăsaţi un comentariu pe un blog (de exemplu) alături de mesajul dumneavoastră va apărea şi un avatar personalizat (în imaginea de mai jos sunt încadrate într-un pătrat albastru).

gravatare-in-actiune

Pentru a putea utiliza acest serviciu este necesar să vă faceţi un cont cu adresa de e-mail (sign up). Veţi primi un link de confirmare prin e-mail pe care este nevoie să îl accesaţi ca să vă activaţi contul. Acest e-mail pe care l-aţi introdus prima dată şi este username-ul pentru gravatar va fi considerat primary. În cazul în care aveţi mai multe adrese de e-mail le puteţi adăuga şi pe acelea, însă în cont vă veţi logă cu adresa primary.

Apoi adăugaţi o imagine din calculatorul dumneavoastră, dintr-un URL sau vă puteţi face o poză cu webcam-ul (sau folosi o imagine pe care aţi adăugat-o deja). După ce aţi ales imaginea veţi putea selecta doar o porţiune din aceasta ca în imaginea de mai jos.

image-gravatar

După ce aţi selectat porţiunea de imagine care doriţi să fie afişată ca gravatar, veţi fi întrebat ce “nivel de bun simţ” are aceasta. Dacă este potrivită pentru orice public alegeţi G Rating, altfel dacă conţine gesturi obsecene, înjurături, nuditate.. alegeţi între PG, R sau X (.. aş dori să cred că nu este cazul).

gravatar-rating

Pasul următor constă în alegerea adreselor pe care le doriţi asociate cu noua imagine şi aţi terminat. Veţi ajunge în panoul principal de comandă, de unde puteţi schimba/adauga noi gravatare sau alege o nouă adresă de e-mail primară.

gravatar-panel

În principiu cam asta ar fi tot, dacă doriţi să aveţi o imagine personalizată lângă un comentariu, puteţi folosi serviciul Gravatar. Cel mai des, gravatarul va fi vizibil pe blogurile care folosesc WordPress. În cazul în care nu observaţi nici o schimbare după maxim zece minute, ştergeţi fişierele temporare din browser (clear cache, clear history sau clear temporary files..)

Dacă doreşti şi tu un gravatar vizitează: http://en.gravatar.com/

Alte articole interesante pentru tine

36 Comments

 1. Madalina

  Buna ziua! Stii cumva daca se poate modifica adresa de URL a gravatarului? Am stabilit o adresa in graba si nu imi place..as vrea sa o modiic..se mai poate?
  Multumesc pentru ajutor!
  O zi buna!

 2. aldo_ph@yahoo.com

  Sal D-le Alexandru ! 1-Gravatar.com / get your gravatar (unde mi-am introdus e-mail’ul) / sign in with wordpress.com / authrize si…ma trimite iar la sign in with…wordpress.com ! 2- …sign in wih wordpress / An Authomatic Team / icoana sus pe poza / settings / public profile / change your gravatar (langa poza) si ma trimite la o pagina alba , adica ..la NIMIC !!!

 3. aldo_ph@yahoo.com

  Vreau sa STERG poza care imi apare mereu in comentarii pe prosport . Cum fac ? Explicati-mi pas cu pas ca nu-i dau altfel de cap ! Merci anticipat !

 4. aldo_ph@yahoo.com

  Cunosc si eu ca folosind e-mail-ul imi pot sterge poza , dar am incercat si ..nu se poate sterge ! Daca ma poti ajuta indicandu-mi pasii pana “la stergere” , esti tare ! MULTUMESC anticipat !

  • Alexandru

   Salut, aparent cei de la Gravatar au făcut mici modificări la login, dai sign in with wordpress și introduci e-mail-ul tău și parola de la gravatar. Ar trebui să reușești să te loghezi în cont apoi selectezi adresa de e-mail care are asociată poza și apoi click pe don’t use this image.

 5. claudiu valentin

  Salutare tuturor, de curand am creat un cont personal pe gravatar pentru firma mea … am postat fotografii si nu am reusit sa postez o descriere a fiecarui produs . Astept un raspuns daca stie cineva cum pot scrie descrierea sub fiecare produs in parte si posibilitatea de a se putea comenta cu privire la cele postate de mine pe pagina de gravatar. Eventual daca stiti si alte pagini unde as putea sa imi creez un blog gratuit cu fotografii , descrieri despre fotografii si posibilitate de comentariu din partea vizitatorilor.

 6. Valigw

  Pe unde tot caut cate ceva, tot de tine dau !
  Multumesc, pt. explicatii, mi-am pus si eu o poza pe care am selectat-o din calculator, cat este valabila ca avatar (sau trebuie reinoita dupa un timp) ?

 7. todyno

  sei il migliore di tutti! grazie! grazie a google translator ….peccato che non hai il sito in lingue straniere: inglese francese tedesco italiano…..

 8. claudiusss

  ce belea..mie la inscriere imi zice k deja adrs de mail mie folosita deja:)))))deji nam mai intrat nicidata acolo:)

 9. Dinu2009

  Se pare că mi-a mers treaba cu Gravatarul(deşi nu mi-a acceptat numele sub care scriu acum ci altul-Dinache-.
  Mulţumesc, am citit,voi reciti intregul sait cu mult mai multă atenţie şi încredere(voi ţine cont de recomandările pentru începători,deşi la 62 de ani parcă curizitatea-mi e şi mai mare în a experimenta lucruri noi sau neştiute,chiar dacă engleza îmi face unele lucruri mai greu accesibile-dar sunt dicţionare…)
  Vă doresc sănătate, baftă şi nu peste mult timp să pot citi tot ce scrie pe acest sait un aerosol LICENŢIAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *