Scribd – Acces Nelimitat la Cărți și Audiobookuri cu Abonament Lunar

Scribd Abonament Nelimitat

Scribd este o platformă care oferă accesul pe bază de abonament lunar la cărți electronice, cărți audio, rezumate de cărți, partituri, reviste internaționale dar și documente încărcate de utilizatori. Un abonament plătit la Scribd (24 RON lunar, sau 200 RON anual) iți va oferi acces nelimitat la o mulțime de bestseller-uri internaționale. Cu un cont gratuit vei putea aceesa doar conținutul gratuit și previzualizările conținutului premium.

Cum am descoperit Scribd

În toamna anului 2017 căutam o carte în limba engleză despre care aflasem de pe un site de psihologie. Cum nu se găsea în nici o librărie de la noi am dat o căutare pe Google după titlu și autor. Primul rezultat era de pe Amazon unde am găsit-o cu 12 dolari, atât în varianta pentru Kindle cât și în format fizic, însă printre rezultatele căutărilor a apărut și Scribd.

Când m-am uitat atent am văzut că tariful lunar de atunci pentru a accesa Scribd era 8.99 dolari, iar prima lună era gratuită. Practic puteam să citesc cartea gratuit fiindcă într-o lună aveam timp berechet să o parcurg. Zis și făcut, doar că după luna de probă am decis să păstrez abonamentul, fiindcă mi-a plăcut foarte mult.

Merită un abonament la Scribd?

Până să am Scribd obișnuiam să cumpăr în medie 2-3 cărți pe lună, însă pe cele care nu se ridicau la nivelul așteptărilor le abandonam de cele mai multe ori. Cu alte cuvinte se mai întâmpla să dau bani pe cărți care doar ajungeau să ocupe loc în bibliotecă.

Scribd m-a prins repede pentru că am descoperit cât de ușor era să citesc în aglomerația de la metrou. În loc să scot o carte mai mare sau mai mică, doar scoteam telefonul și era mai comod. Nu mai trebuia să să mă chinui nici cu semne de carte și îmi era simplu să marchez pasaje interesante pe care să le găsesc ulterior. Iar dacă o carte dezamăgea, puteam renunța la ea fără nici o problemă și treceam la alta.

De când am abonament am parcurs zeci de cărți, în cea mai mare parte când am călătorit cu metroul. Am ascultat și câteva audiobook-uri, dar de cele mai multe ori prefer să citesc fiindcă pot face și marcaje iar la metrou e mai complicat cu audiobookurile dacă nu ai căști cu anularea zgomotelor.

Însă ce îmi place foarte mult la Scribd e că recomandă cărți asemănătoare cu cele pe care le-ai citit. În general recomandările au fost foarte bune, nu am avut eu timp să parcurg tot ce mi s-a recomandat. Probabil ăsta e și motivul pentru care se spune că Scribd este Netflixul cărților.

Ce îmi place la Scribd

 • Poți citi/asculta cărți pe mobil sau PC și se poate instala pe mai multe dispozitive, fiind ușor să continui de unde ai rămas
 • Se pot configura fontul, mărimea și culorile textului pentru un citit lejer pe orice dispozitiv, fără să îți obosești ochii
 • Recomandarea de cărți similare cu ce ai mai citit
 • Poți să subliniezi text, să pui semne de carte, și să distribui marcaje pe social media
 • Poți salva conținutul ca să poți citi/asculta offline
 • Poți pune pauză la abonament pentru o săptămână, două săptămâni sau 3 luni și relua oricând
 • Ai acces și poți descărca materiale urcate de alți utilizatori
 • Dacă nu îți place o carte o poți abandona și să începi alta, fără remușcări 🙂
 • Găsești și rezumate ale unor cărți
 • Se găsesc și cărți în limba română, de exemplu de la Editura Trei
 • Se poate folosi același cont pe mai multe dispozitive
 • Prețul e foarte bun pt ce oferă, cu 17-24 RON pe lună, citești/asculți câte cărți vrei.

Ce nu e grozav la Scribd

 • Accesul la cărțile citite este posibil doar când ai abonament
 • Nu mai poți accesa marcajele dacă nu ai abonament
 • Nu poți exporta pasajele subliniate, dar le poți copia manual (copy/paste)
 • Unele cărți (bestseller-uri) sunt restricționate după ce sunt citite de un anumit număr de persoane și nu mai pot fi accesate, ori sunt disponibile periodic
 • Majoritatea cărților sunt în limba engleză, la fel și audiobookurile
 • Uneori audiobookurile ocupă destul de mult spațiu când le descarci pe mobil

Dacă Scribd ți se pare interesant și vrei să îl încerci gratuit timp de 60 de zile, folosește invitația de mai jos:

Când îți vei crea contul îți va fi solicitat un card valabil, însă abonamentul plătit va începe după cele 60 de zile de încercare, și îl poți anula ușor dacă nu îl mai dorești.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

3 comentarii

 1. Imi trimiti si mie o invitatie pe scribd?Aş vrea sa descarc pdf despre albine!!!Gasesc ceva pe scribd ???Pe care sa le pot citi si dupa ce se termina abonamentul???Am incercat linkul dar imi da doar 30 de zile gratuit???Abonametul este in $ sau € ??? Platesc ceva pentru ca descarc???

  • Bună Florin, se pare că perioada gratuită s-a redus la 30 de zile, voi modifica și în articol. Abonamentul este în dolari, 8.99 fără TVA. În cele 30 de zile cât este gratuit/trial cred că poți descărca fișiere urcate de alți utilizatori pe Scribd.

 2. Salut!
  Eram curioasa cum functioneaza si mi ai raspuns la toate nelamuririle. 😁
  Multumesc!

Comentariile sunt închise.