Etichetă Meștereală

Ghid – Răcire îmbunatățită (home made)

În cazul în care doriți să aflați o metodă mai neobișnuită prin care să îmbunătățiți răcirea unor componente chiar dacă aparent nu se pot atașa ventilatoare, vă invit sa citiți mai departe. Acest articol este adresat celor mai "curajosi" din fire, care sunt dispuși să încerce și tehnici neconvenționale de răcire (dar care nu implică neapărat anularea garanției).

Reconditionarea si reutilizarea CD/DVD-urilor zgariate

Ajungand intr-un impas astazi cand am incercat sa utilizez un DVD-RW (pentru ca nu vroia sa se mai stearga), am zis sa incerc o metoda pe care o vazusem mai demult pe youtube: ungerea discului cu pasta de dinti si apoi clatirea discului. Desi pare ciudata metoda, sa stiti ca in cazul meu a functionat.

Ghid – Observare si eficientizare flux de aer prin carcasa

Acest articol are rolul de a va furniza cateva idei pentru ca eficientiza fluxul de aer din carcasa. Din “practica” am observat ca o amplasare si reglare corespunzatoare a ventilatoarelor poate determina atat o racire mai eficienta cat si un zgomot mai redus. O sa va prezint in cele ce urmeaza cateva metode pe care le-am folosit ca sa obtin un flux de aer mai eficient.

Ghid – Ventilatoare mai silentioase, prin alimentare cu +5V

Acest articol are ca scop prezentarea unei metode de reducere a turatiei unui ventilator, fara a folosi un potentiometru sau altfel de controller de turatie, ci doar prin schimbarea tensiunii de alimentare de la +12V la +5V. Este o metoda foarte ieftina si relativ usor de pus in practica.In cazul in care aveti mai multe ventilatoare, metoda va ajuta sa reduceti nivelul de zgomot produs de de acestea, de multe ori fara a influenta negativ racirea.