Meniu Închide

Chromebook devine popular pe piata americana

Dacă ar fi să vorbim despre cele mai populare sisteme de operare atunci ne putem limita la Windows și MAC OS. Acesta din urmă a crescut foarte mult în ultimii ani și a reușit să sperie un pic sistemul de operare al lui Bill Gates. Dar în ciuda prețului foarte mare pe care produsele Apple le dețin nu s-au putut întrega peste tot. Astfel că doar artiștii folosesc sistemele MAC pentru diferite activități.

chromebooksUn al treilea sistem de operare vine puternic din spate și a reușit să detroneze sistemul de la Apple. Este vorba evident de Google și al său Chrome OS. Chiar dacă la începuturi nu părea deloc periculos ci mai degrabă o prostie, iată că în prezent deține o cotă de piață de 21%.

Chrome OS este disponibil doar pe anumite laptop-uri speciale numite Chromebook-uri și au apărut în 2011. Din 2011 și până acum au suferit diferite schimbări hardware, micșorări de prețuri și astfel au crescut în fața publicului. Acestea reprezintă acum 9.6% din vânzările de PC-uri în SUA în anul 2013 și 21% din toate laptop-urile vândute.

Acum că știm cum stau lucrurile trebuie să tragem și concluziile. În urmă cu un an Microsoft a avut o cotă de piață de 95%. În restul rămas intră MAC OS, Chrome OS, Ubuntu și alte sisteme. Iată că într-un an Windows a scăzut cu până la 20%, iar Chrome OS a venit puternic din spate cu o creștere de 47% în ultimul an.

Asta pune câteva semne de întrebare, mai ales că Windows 8, 8.1 și viitorul Windows 8.2 nu sunt văzute tocmai bine de consumatori. PC-urile clasice sunt tot mai mult în scădere, Google domină din ce în ce mai mult dispozitive inteligente, iar Apple rămâne un brand de lux cu o gamă restrânsă de utilizatori. Mai jos am pus un filmuleț care compară un Chromebook cu un laptop obișnuit.

 

Alte articole interesante pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *