Curatare disc – Disk Cleanup

Multi dintre voi stiu de aceasta functie, unii mai uita de ea.. insa ea elibereaza destul spatiu, mai ales cand a fost uitata o vreme. Windows-ul comprima fisierele vechi si neaccesate.. uneori acestea ajung sa ocupe spatiu de ordinul Gb.. si trebuie sterse.

Aceasta operatiune recomand a se face doar pe C:, pentru ca pe acolo se gasesc de obicei fisiere de sistem.. si stie Windows-ul sa le aleaga, pe celelalte partitii e posibil sa mai stearga si bunatati..

Aceasta procedura se aplica daca aveti Windows-ul instalat pe C:, daca e pe alta partitie efectuati operatiunea acolo..

Faceti click dreapta pe C:, apoi in meniul care apare Properties si click pe Disk Cleanup in fereastra ce seamana cu cea de mai jos:

O sa va apara o fereastra Disk Cleanup ca in urmatoarea imagine:

Puteti bifa toate tipurile la Files to delete, insa Compressed old files fac diferenta. Ele ocupa de obicei mult spatiu.

Ca sa se stearga dati OK si asteptati sa dispara fereastra de progres. Cand a disparut inseamna ca procesul s-a terminat.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

27 comentarii

  1. salut, am urmat pasii tai, dar vad ca nu-mi sterge „compress old files” deloc de pe C: Restul a sters. Si am destul de mult aici, adica 671,546 K.
    Ma poti ajuta?
    Multumesc anticipat

  2. Frate daca tot te pricepi am si eu o problema… Aveam Wind 7 cu memoria de 90 Gb…si cam 15-20 Gb free… Am vrut sa fac upgrade si miam luat winow 8. Dupa trece , pas cu pas oarecum asa, am salvat ce era in my computer etc…totul merge bine… si acuma ma gasesc ca nu am spatiu pe disc. Ma duc sa sterg cate ceva dar ce?… Nam decat 2-3 programe instalate (Upgrade facut de 2 zile:| ) …si totusi nu am decat 2gb FREE:(( Cum rezolv problema….se poate sa fi ramas programele de la win 7 instalate? daca da cum fac sa l sterg:|?

  3. hai salut! am si eu o problema si cred ca e de la hard-disc.problema e ca se blocheaza tot timpu si nu stiu ce sa fac.si mai e alta cand descarc ceva imi spune asa:Stopped [Error: The request could not be performed because of an I/O device error]. Ce pot sa fac???

  4. Salut,am o intrebare dau degeaba disk cleanup si nu se curata mult deloc ce sa fac ?

Comentariile sunt închise.