Driverele influenteaza destul de mult performantele unui calculator, de aceea este bine sa urmarim periodic (la 2-4 saptamani) site-ul producatorului sau a integratorului de hardware, pentru a vedea daca au aparut versiuni noi. In general un produs nou are rata de actualizare a driverelor mai mare, deoarece atunci se mai descopera probleme, se mai fac optimizari si cu trecerea timpului actualizarile sunt din ce in ce mai rare.Dupa o simpla cautare am constatat ca sunt multe site-uri care sustin ca au baze de date cu drivere, necesita inregistrare.. Nu e nevoie sa va complicati, macar atat timp cat nu aveti vreo componenta obscura.Cel mai bine este sa cautati pe site-ul producatorului, pentru ca o sa gasiti cu siguranta ce cautati, chiar daca unii au site-urile complicate. Cautati rubrica Support, Download, Drivers.. De accea este foarte bine sa va uitati pe site-ul producatorului sau integratorului inainte de a cumpara. Sa stiti la ce fel de „sustinere” sa va asteptati.

De cele mai multe ori printr-o simpla cautare pe google de forma „download producator model sistem de operare driver” va intoarce rezultatele potrivite. Puteti sa va mai jucati cu formularea, pana obtineti rezultatul dorit. Este indicat sa descarcati numai de pe domenii (www.producator… ) de incredere.

Driverele pentru procesor, placa de baza, placa video sau placa de sunet se gasesc mereu pe site-urile producatorilor:

Un site pe care il agreez este The Guru of 3D, pentru ca acolo puteti gasi atat drivere originale cat si drivere optimizate pentru performante sporite in jocuri. Pe langa drivere puteti descarca si diverse aplicatii de benchmark (masurat performantele).

Daca nu gasiti drivere pentru periferice, puteti cauta pe:

Trimite articolul și prietenilor tăi!

19 comentarii

  1. Am un aparat foto Nikon Colpix L25 si nu mai pot descarca pozele pe calculator. Inainte am putut face acest lucru si pe alt calculator se pot descarca. Va rog sa-mi scrieti ce sa fac. Mii de multumiri.

    • Primiți vreun mesaj de eroare? Încercați să îl ștergeți complet din device manager și să îl reinstalați.

Comentariile sunt închise.