Update Scanner – Afla cand se actualizeaza o pagina

De curand m-am confruntat cu urmatoarea problema: un site care anunta evenimente si spectacole nu are fluxuri de date (feeds, ce sunt alea?) de nici un fel. Asadar cum aflu cand se actualizeaza?
Dupa putina cautare am dat de Update Scanner, care este un add-on compatibil cu Mozilla Firefox 3, si care stie sa verifice din cand in cand site-urile voastre preferate si va anunta cand se actualizeaza, si marcheaza ce e nou.

Dupa instalarea add-on-ului in bara de status a Firefox-ului va aparea o sageata cu varful in sus (ca in imaginea de mai sus), care se face mov cand un site din lista de monitorizare a fost actualizat.

Puteti sa cereti si voi o actualizare, daca doriti. Facand click pe sageata aceea va va aparea in partea stanga lista cu site-uri de urmarit si panoul de control, care arata ca mai sus.

Daca vreti sa adaugati o intrare noua, atunci apasati butonul New Entry cand aveti pagina deschisa si o sa va apara o fereastra ca cea de mai jos, in care puteti seta parametrii de urmarire ai paginii.

Parametrii pe care ii puteti configura sunt: frecventa si sensibilitatea verificarii (in functie de numarul de modificari va anunta).

Si in felul acesta veti afla cand apar articole noi sau alte chestii interesante pe siteurile care nu au fluxuri de date, fara sa fie nevoie sa verificati degeaba.

Trimite articolul și prietenilor tăi!