Etichetă Monitorizare

Process Explorer – Manager de procese

Process Explorer este un manager de procese mai avansat decât Task Manager-ul Windows-ului, acesta afişand foarte multe informaţii despre procesele active, începand de la resursele ocupate, PID, CPU Time.. pana la fişierele folosite de acele procese. Mai mult, ele sunt organizate după relaţiile dintre ele..

SIW – System Information for Windows

SIW sau System Information for Windows, este un utilitar gratuit care afișează detalii despre sistemul tău. Informații despre: procesor, rețea, TCP/IP, memorie, utilizatori, și multe altele. În plus, poate monitoriza în timp real procesorul, memoria şi traficul din rețea.

Ghid – Ventilatoare mai silentioase, prin alimentare cu +5V

Acest articol are ca scop prezentarea unei metode de reducere a turatiei unui ventilator, fara a folosi un potentiometru sau altfel de controller de turatie, ci doar prin schimbarea tensiunii de alimentare de la +12V la +5V. Este o metoda foarte ieftina si relativ usor de pus in practica.In cazul in care aveti mai multe ventilatoare, metoda va ajuta sa reduceti nivelul de zgomot produs de de acestea, de multe ori fara a influenta negativ racirea.

OCCT Perestroïka – Stress test pentru CPU, GPU, PSU

OCCT Perestroïka este un stress test pentru procesor, placa video, sursa de alimentare, util in cazul in care doriti sa verificati eficienta sistemului de racire sau a stabilitatii calculatorului. Este superioara fata de Orthoss Stress Prime, si pe langa testele de procesor, placa video si sursa de alimentare, genereaza grafice cu utilizarea procesorului si temperatura acestuia in raport cu timpul, variatia tensiunilor de alimentare, variatia temperaturii placii video in functie de utilizarea acesteia si altele..

MemTest for Windows – Controleaza Memoria din Windows

MemTest este o aplicatie portabila pentru testarea stabilitatii subsistemului de memorie (RAM-ul) din calculatorul dumneavoastra. De-asemeni este foarte populara intre overclockeri (cei care maresc frecventa de lucru a calculatorului) mai ales pentru ca este foarte usor de utilizat. Varianta pentru Windows este foarte simpla: Ofera posibilitatea de selectie a cantitatii de RAM, de la maximul nefolosit (All unused RAM) la un o valoare aleasa de dumneavoastra (Enter megabytes of RAM to test). Aceasta versiune este gratuita si are o limita maxima de testare a canitatii de memorie (in megabytes) .