Feedreader – Agregator de stiri si noutati d’ale webului

Poate ca unii dintre voi stiti despre ce e vorba.. insa stiu ca sunt oameni care inca nu folosesc aceasta „tehnologie”, sau cel putin nu la adevaratul potential.

„Un flux web (feed, în engleză) este un format de date utilizat pentru a oferi utilizatorilor conţinut actualizat frecvent. Distribuitorii de conţinut publică un flux web la care utilizatorii se pot înscrie. O colecţie de feed-uri accesibile într-un loc se numeşte agregare şi este realizată de un agregator.” Wikipedia Citeste si despre RSS

Pe scurt agregatorul este o aplicatie instalata (poate fi si aplicatie web, plugin sau add-on) care aduna stiri de pe net, din surse (feed-uri) stabilite de utilizator. In general site-urile care ofera stiri si articole sub forma de fluxuri web de date (feed-uri) sunt marcate cu simbolul din stanga sus, in diverse moduri in functie de browser:

Mozilla Firefox 2-3

Internet Explorer 7

Opera 9.5x
Cand intalniti acest simbol si este colorat (poate fi si gri la IE, cand serviciul nu exista) inseamna ca site-ul pe care navigati are disponibil macar un flux de date. Printr-un simplu click pe simbol va puteti abona sub forma de bookmark actualizabil la acesta si puteti vedea cu usurinta cand apare un nou articol sau vreo noutate.
In cazul altor browsere si nu numai, cel mai sigur e sa cautati simbolul de feed in interiorul site-ului si apoi va folositi imaginatia..
Daca vreti sa aflati multe lucruri, aveti multe feed-uri care va preocupa, cel mai simplu este sa folositi o aplicatie care sa se ocupe cu management-ul acestora, de exemplu FeedReader, care este foarte simplu de utilizat, are suport pentru limba romana, gaseste singur feed-urile daca introduceti adresa site-ului, ocupa putine resurse(9-10mb RAM), si va anunta de noutati, fie din ora in ora, fie cand apar, in functie de cum doriti, .

In modul acesta, aflati mai usor ceea ce va intereseaza, va puteti abona la agentii de presa, site-uri care prezinta noutati tehnologice, gadget-uri si multe altele. Un lucru e clar: aflati totul mai repede si dureaza mai putin.
Trimite articolul și prietenilor tăi!

4 comentarii

  1. Asta cred ca se aplica la oricine…si toti dupa ce il folosesc si aduna 500000 de necitite renunta la el…mie mi se pare mai comod sa am lista in reader si mai intru is pe site sa citesc cand e cea interesant, peste restu’ trec mai rpd.

  2. Ca idee si la mine se aduna multe necitite.. dar ma orientez dupa titlu.. n-am rabdare sa citesc 500 de posturi..desi 60% sunt interesante..

  3. L-am folosit şi eu până când ori am avut o perioadă mai ocupată ori nu prea aveam chef de unele articole şi mă enerva că aveam multe necitite.
    Acum prefer să intru eu pe site-ul omului când am chef (am o listă întreagă).. Nu ţin neapărat să citesc articolul fix la 5 minute de când a apărut 😀

  4. bai e bun postul!

    eu folosesc Google Reader si ma impac o cu el..acum am cam 100 de feeduri necitite si te las…

Comentariile sunt închise.