Universal USB Installer – Instalează orice sistem de operare de pe un stick USB

Descărcare/Detalii Universal USB Installer

Universal USB Installer este o aplicație cu ajutorul căreia poți crea un stick de memorie USB bootabil cu kitul de instalare al celor mai populare sisteme de operare, indiferent că vorbim de Linux sau Windows. Pentru a creea ușor un stick bootabil, pe lângă Universal USB Installer mai ai nevoie doar de imaginea *.iso a sistemului de operare dorit.

Ca să instalezi ușor Windows sau Linux folosind un stick de memorie USB, este de preferat să urmezi următorii pași:

 1. Descarci și pornești Universal USB Installer, alegi distribuția dorită, calea către imaginea *.iso, litera corespunzătoare stick-ului de memorie și astfel se creează ușor un stick bootabil cu Windows sau Linux.
 2. După ce ai scris stick-ul USB cu kit-ul de instalare tot ce mai rămâne de făcut este să te asiguri că PC-ul tău este setat din BIOS să booteze de pe stick-ul USB.

De menționat este că în cazul majorității distribuțiilor Linux, acestea se și instalează pe stick-ul USB și pot fi rulate în mod „persistent”, iar în cazul Windows-ului, stickurile bootabile conțin doar installer-ul (adică doar puteți instala Windows de pe stick-ul bootabil creat cu Universal USB Installer). De asemenea în cazul variantelor de Windows trebuie specificat că nu funcționează pentru Windows XP, ci doar pentru Windws 7 și Vista.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

22 comentarii

 1. imi poate zice cineva va rog cum pot copia wifiway de pe un stick usb pe altul ? am incercat sa il copiez cu Usbimage tool se copiaza doar ca se copiazadegeaba , copia nu iese botabila cum este originalul , sper sa existe cineva care sa ma ajute multumesc

 2. Buna seara, astazi am incercat sa folosesc softul pus la dispozitie de dvs. insa mi-a finalizat scrierea in 10 secunde, scriindu-mi doar fisierele de boot pe stick. Cu alt program am reusit fara probleme. Stiti cumva de ce ?

 3. Win2Flash e un junk (GUNOI, tată!). La fel si MS USB Download Tool. Singura solutie ca sa copiezi installer de Windows 7 sau 8 pe un stick este PoweISO (versiuni mai noi, care au optiuni pt usb stick).
  Universal USB Installer e bun, dar merge doar sub Windows. In linux nu merge, nici macar sub Wine, pt ca nu stie sa manipuleze decat denumiri de partitii ca in Windows: D:\ sau G:\. Din pacate nu stie sa recunoasca denumiri de tip sda1 sau sdb3, etc.
  Singurul program de acest tip care merge si in Windows si in linux este: LiveUSB Install : http://live.learnfree.eu/. Si poate crea mod persistent pt. orice linux bazat pe debian, nu numai pt. ubuntu.

 4. @Adrian
  Surprins sau nu, DA, Ubuntu – spre exemplu – poate boot-a si chiar mai mult decat atat… poate rula de pe un stick USB sau memory card, ordinare! Ba mai mult poate rula in „Persistent Mode” – daca-i aloci linux-ului, extra-spatiul necesar, respectiv!

  Dar, una-i Linux-ul – generic vorbind – si alta-i Windows-ul. Pentru a le face f. bine, pe fiecare in parte, pentru majoritatea distributiilor de Linux, cea mai buna aplicatie(care ruleaza in Windows, evident!) este LinuxLive USB Creator: http://www.linuxliveusb.com/, iar pentru Windows(de la Win XP pana la cele mai recente) este WinToFlash, de la Novicorp.
  Nu ma credeti pe cuvant… incercati-le mai intai si apoi postati!
  Orice altceva este un compromis.

 5. si cu MAC OSX cum se procedeaza? in titlu vad „orice sistem de operare”…

  • pentru MacOSX

   sper sa reusesti, daca incerci cu un usb, e bine sa mai ai un PC pe langa in caz de dai rateu, daca incerci cu DVD, i-ati mai multe

 6. Am inteles eu bine sau programul prezentat nu functioneaza in cazul crearii unui stick bootabil cu Windows XP? Eu folosesc Wintoflash si merge si pentru XP, ba chiar poti crea un stick cu Windows PE, adica sistem de operare tip windows deja instalat si bootabil de pe stick 😉

  • Moșule, Windows PE nu e acelasi lucru cu un Windows normal (XP,Vista,7). PE=Preinstallation Envinronment. Windows PE e DOAR o interfata grafica, nu e un winodws complet, pt ca nu are Windows Registry, componenta esentiala a oricarui Windows. Fara Windows Registry nu poti instala programe complexe in niciun Windows, indiferent de versiune. Programele care merg in Windows PE sunt programe relativ simple si portabile, care nu au nevoie de inregistrari in Windows Registry. Incearca sa intalezi orice joc modern in Windows PE si vezi daca merge! Atunci vei intelege.

 7. Salut, am un stick de 8gb si daca bag un sistem de operare pe el il mai pot folosi si la altceva?

 8. Din prima_Ubuntu se poate instala ca si al doilea sistem de operare(peste win)OnLine iar la boot’are selectezi Win sau Ubuntu.Se instaleaza ca un program si ruleaza ca si sistem cu precizarea ca fanii Win nu vor gasi nimic (dar absolut nimic) ai compatimesc pe cei ce (cred ca) fac loby acestui sistem.
  Dimensiunea instalarii nu este de loc neglijabila are c.c.a. 6Gb,un adevarat win7(ca si intindere) cu toate driver’ele copy_past din Win,
  cel putin teoretic ar trebui sa mearga,intrbarea este ce?
  Dezinstalarea la fel de simpla;boot-win-control panel-add remuve program-ubuntu_remuve….restart.
  Deci fanii win nu au ce face cu Linux .(punct)

  • Adrian cred ca te-ai uitat in Linux doar pe geam ,deschide putin usa si stai mai mult poate atunci poti spune ceva….

 9. Partea cu Linux este interesanta,doream de ceva timp sa incerc Ubuntu de la Linux iar din postare am inteles ca ruleaza direct din stick (corect?) cu toate ca nu vad in stare un stick (ordinar) pe post de SSD,am sa incerc.
  Este de mentionat (in primul rand) ca stick’ul bootabil este necesar celor cu MIni Notebook’uri (fara Optick unit’s-DVD_CD-Player)

  • Ruleaza de pe stik ,dar nu poti instala nimic nici o aplicatie si nu cred ca ai sound asa ca rulatul de pe stik live s-au disc este informativ si de acomodare , trebuie sa-l rulezi in computer pentru a beneficia de actualizarile sistemului .

   • Nu neapărat. Aruncă un ochi pe ultimele versiuni de Ubuntu.. care sunt „persistent” chiar și pe un stick de 4 gb.

  • poti sa-l faci sa ruleze de pe stick, in genul , aici ma refer sa nu fie „Ubuntu live usb” ci instalare directa, dar ai nevoie de un stick usb3 sau mai bun, de dimensiunio mai mari de 4 G, indicat ar fi 16,
   ai nevoie de usb-ul cu sistemul de instalat, un usb cu un live boot, si un usb pe care sa instalezi, (IDEAL), folosesti live boot sa faci pe ala mare(>12G) sa-ti accepte instalare de sistem, dupa aia instalezi… e ceva mai complicat de atat, merge , am verificat.

Comentariile sunt închise.