„Vezi cine ți-a vizualizat profilul de Facebook” este o țeapă

Vezi cine ti-a vizualizat profilul

Cum Facebook nu a oferit utilizatorilor o variantă pentru a afla cine le-a vizualizat profilul, au apărut tot felul de înșelătorii care nu oferă informații relevante și se răspândesc pe seama naivilor.

Încă de la apariția primelor rețele de socializare, curiozitatea utilizatorilor de a afla cine le-a vizualizat profilele a dus la apariția unor tehnici diverse pentru aflarea acestor informații.

Era imposibil ca în cazul Facebook să nu întâlnim astfel de curiozități.

În cazul de față, aplicația înșelătoare a furat codul token al Instagram și postează mesaje în locul utilizatorilor. Aplicația se răspândește foarte ușor pentru că în postare sunt etichetați prietenii victimei. Site-ul în care sunt redirecționați utilzatorii conține Trojan.Heur, un virus polimorfic.

Dacă s-ar răspândi doar aplicația buclucașă nu ar fi o problemă atât de mare, însă „victimele” ajung pe tot felul de site-uri ce găzduiesc false concursuri sau sondaje, atacuri phishing, sau alte tipuri de amenințări informatice.

frauda iphone facebook

“Deşi în prezent link-ul duce la o fraudă, hackerii pot amplasa oricând un nou virus pe site-ul compromis. Utilizatorii nu trebuie să uite ca nicio aplicaţie legitimă de Facebook nu le permite să vadă cine le-a vizualizat profilul. Escrocherii de acest gen se bazează pe mecanisme de inginerie socială şi pe stimuli psihologici care îi provoacă pe oameni să dea repede click, fără să se gândească la consecinţe,’’ a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender Antivirus

Cu toate că nimeni Facebook nu a recunoscut oficial, umblă vorba că persoanele care îți apar în caseta Friends ar fi cele care intră frecvent în contact cu mesajele tale (click, like, comment, share, etc). Eu tind să confirm acest lucru. Personal, agreez strategia LinkedIn care  oferă informații despre vizualizarea profilului doar utilizatorilor plătitori.

Pentru a beneficia de o protecție sporită pe Facebook, recomand Safego, o aplicație ce te avertizează asupra potențialelor link-uri buclucașe sau chestiuni de securitate. Mai mult, Safego îți poate proteja și contul de Twitter.

Trimite articolul și prietenilor tăi!