xplorer2 Lite – Alternativa free la Total Commander

xplorer 2 lite este o aplicatie mica, robusta, cu foarte multe functii ce va eficientizeaza lucrul cu fisierele; un avantaj il constituie ca e free ( gratuita ) pentru uzul personal sau medii educationale.
Total Commander este o aplicatie cu renume ca sa zic asa la capitolul management de fisiere, insa cu trecerea timpului nu a suferit ample imbunatatiri.
xplorer 2 lite pe de alta parte are si ea ceva vechime, insa putini stiu de aceasta. Functionalitatea din punctul meu de vedere este mai buna, managementul locatiilor uzuale se face mai usor, la fel si navigarea dintr-o locatie in alta.

Interfata este obisnuita, cu o bara de meniuri, o bara de unelte in parea de sus, iar mai jos se pot afisa 2 panouri cu lista de fisiere/subdirectoare, structura arborescenta a directorului curent si o bara de stare ( statusbar ). Atat structura arborescenta cat si un panou pot fi ascunse.
Pentru fiecare panou va puteti alege modul de afisare a continutului: Icons, Details, Thumbnails.

Navigarea in directoare se face prin click pe locatia dorita din adresa curenta (vezi imaginea de mai sus).

Functii utile:

  • afisarea dimensiunii directoarelor;
  • compararea si sincronizarea de directoare;
  • poate previzualizarea fisierelor text, multimedia si imaginilor;
  • exportarea de date statistice sub format text;
  • editor de fisiere text;
  • trunchere de fisiere;
  • cautare text in fisiere;
  • redenumire fisiere in masa;

Ca minus, consider ca folosirea explorer-ului este nepotrivita in anumite situatii ( de exemplu cautare de fisiere cand explorer-ul s-a stricat); o cautare avansata este posibila cu versiunea comerciala a lui xplorer 2. Total Commander nu se bazeaza pe explorer, ci are modulele lui, si din punctul acesta de vedere mi se pare ca are functia de cautare mai bine implementata.Alt minus fata de Total Commander este ca nu afiseaza viteza de transfer cand mutati sau copiat fisiere dintr-un lc in altul.

In lucrul uzual cu fisierele consider ca xplorer 2 lite este foarte potrivit pentru utilizatorii nepretentiosi.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

Comentariile sunt închise.