Etichetă Documente Text

Alternative MS Office

Top 5 Alternative Gratuite la Microsoft Office

Microsoft Office este unul dintre cele mai populare pachete software, totuși nu toți utilizatorii consideră rentabilă achiziția unei licențe. Dacă în cadrul companiilor este un soft nelipsit, utilizatorii individuali de multe oricse îndreaptă spre alternative gratuite la Microsoft Office care oferă funcții similare.

Nemo Documents – Documente în calendar

Cu toate că titlul este puțin forțat, Nemo Documents chiar sortează documentele din directoarele voastre preferate în funcție de data accesării și le ordonează într-un calendar. Formatele recunoscute sunt: Word, Excel, Powerpoint, PDF, Adobe Photoshop, Illustrator, imagini, fișiere video, arhive,…

Notepad++ – Alternativă la Notepad pentru coderi

Notepad++ este un editor de cod liber (open source), ce oferă evidențiere a sintaxei pentru limbaje de programare și scripting, în plus puteți lucra cu mai multe documente în același timp, oferă o funcție de căutare și înlocuire a expresiilor, suportă drag and drop, mărire (zoom), semne de carte/bookmarks.. Un avantaj este și faptul ca are suport pentru limba română.

Diacritice.ro – Diacritice romanesti pe tastaturi americane

Cu toate ca a mai fost scris un articol despre cum sa scriem cu diacritice, am gasit pe www.diacritice.ro o mapare de tastatura care, dupa parerea mea se preteaza mai bine la tastatura de tip american pe care o avem aproape fiecare la calculator (US 101/102-key). Maparea "Romana cu alt dreapta (cu sedile) - diacritice.ro" se instaleaza ca un program obisnuit.

Open Office 3 Portabil

OpenOffice.org Portable este o suita de programe de birou, ce contine aplicatii pentru procesare de text, calcul tabelar, creare prezentari, realizare desene si diagrame (..), toate in format portabil.

AutoCorect – Editor de text

AutoCorect este un editor de texte gratuit cu suport pentru limba romana ce permite formatarea documentului la nivel de paragraf si/sau caracter. Avantajul pe care il are AutoCorect este ca poate efectua corectii ortografice, de punctuatie, aplicarea de diacritice (manual sau automat), suportul pentru ortografie si punctuatie fiind in conformitate cu DEX.