Bad Behaviour – Blocheaza robotii si elimina spamul din WordPress

Bad Behaviour este un plugin util celor care au un blog ce foloseste platforma WordPress: “specialitatea” lui este sa “trimita acasa” robotii cunoscuti pentru “comportamentul lor necivilizat”, protejandu-va blogul/site-ul de mesaje spam (neinteligibile si cu multe linkuri in ele), iar traficul alocat blogului nu va mai fi consumat inutil, dupa cum veti vedea.

badbehaviour

Experienta mea cu Bad Behaviour

Acum 7 saptamani am multat blogul pe WordPress, initial fara vreo protectie antispam, de genul Akismet. Insa dupa 4-5 saptamani au inceput sa apara comentarii neinteleigibile cu o multime de linkuri in ele.

Am descoperit intamplator Bad Behaviour si am decis sa il incerc. Ei bine, s-au intamplat doua lucruri notabile: nu au mai aparut mesaje “dubioase” si a scazut dramatic traficul facut de robots/spiders.

spam1

Dupa cum se poate observa din imaginea de mai sus, traficul facut de spiders (albastru deschis) a scazut considerabil (~50%) dupa ce am adaugat Bad Behaviour.

spam2

Pe blogul personal traficul facut de spiders de asemenea a scazut foarte mult..
Descarcare:http://www.bad-behavior.ioerror.us/download/
Dimensiune: ~50KB
Trimite articolul și prietenilor tăi!

4 comentarii

  1. Multumesc pentru ideea cu plugin-ul antispam, dar crede-ma ca la noi nu mai tine cu astea, am avut o gramada de pluginuri,degeaba, cind ai un trafic asa mare(fara ironie) devii ca un borcan cu miere pentru muste, avem akismet si nu trece nimic de el dar problema este ca vin din ce in ce mai multe in fiecare zi, odata cu traficul vin si spamerii care sint din ce in ce mai nenorociti.
    Mi-am luat si eu doua zile libere si am intrat pe la voi, de miine ma apuc de treaba si nu stiu cind mai vin, va urez mult succes si putere de munca.

Comentariile sunt închise.