Bytescout Watermarking Lite – Protejeaza-ti imaginile

Exista mai multe metode prin care va puteti proteja imaginile in cazul in care le postati pe un site sau blog:

  1. Watermark (aplicarea unui text sau logo peste imagine, foarte usor de observat, imaginea trebuie prelucrata pentru a indeparta urmele watermark-ului);
  2. Digimarc (adaugarea unei semnaturi digitale in fisierul imagine, este dificil de observat si cel putin la fel de greu de scos);

Bytescout Watermarking Lite este o unealta utila tuturor celor care doresc sa isi protezeze imaginile prin aplicarea unui watermark (marca de siguranta – text peste imagine). Char daca este Lite (versiunea gratuita si cu mai putine functii) ofera posibilitatea de a alege intre cateva sabloane de aplicare a text-ului peste imagine.

wmklite1

Este compatibila cu formate ca JPEG, BMP, GIF, PNG. Aplicatia indoduce posibilitatea de a aplica watermark printr-un click din meniul contextual al Explorer-ului. Dupa adaugarea watermark-ului imaginea va avea o dimensiune cu 15-50% mai mare.

Desi watermark-urile nu sunt la fel de eficiente ca un digimarc, cu siguranta le va da batai de cap celor care vor sa preia materialele create de voi, fara sa mentioneze sursa.

Puteti urmari si o prezentare video:
  • Descarcare si instalare:
  • Utilizare obisnuita:

Necesita .NET Framework minim versiunea 2.0.

Descarcare: http://bytescout.com/watermarkinglite.html
Dimensiune: ~3.8 MB
Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Am început să folosesc Bytescout Watermarking LITE ca urmare a prezentării pe acest site şi pot să spun că este un program foarte util şi cred că o să cumpăr varianta completă imediat ce se aprobă bugetul de criză. Nici o şansă până în septembrie însă.

    Altceva aş vrea să vă spun. În cursul prezentării s-a vorbit de o creştere în dimensiune a pozei căreia i s-a adăugat watermark-ul cu aproximativ 15 sau 20 de procente. E discutabil. La nişte imagini PNG pe 8 biţi, rezoluţie aproximativ 600×400, format PNG, creşterea a fost de 20~25KB, cea ce însă raportat la dimensiunea fişierului înseamnă 100%. Şi nu vorbesc doar de 2-3 poze, de fiecare dată înregistrându-se o creştere în dimensiune de câţiva zeci de Kb. Nu spun că mult, dar raportat la numărul de poze şi la trafic, s-ar putea ca banda consumată să înregistreze şi ea un plus.

Comentariile sunt închise.