Ce produse au cumpărat românii cu cardul online în 2014

Cele mai cumpărate produse și servicii din e-commerceul românesc de anul acesta, achitate online cu cardul via desktop, tablete sau de pe terminale mobile smart, sunt biletele de avion, produsele de electro IT, fashion și jocurile online, potrivit informațiilor NETOPIA mobilPay.

Conform datelor suma medie procesată online cu cardul de pe PC-uri și laptop-uri a crescut cu 20% în 2014, de la 150 lei anul trecut la 180 lei în prezent, în timp ce valoarea tranzacției medii procesate de NETOPIA de pe smartphone-uri și tablete a crescut cu 5% în 2014 față de 2013.

netopia_t
„Comerțul electronic din România este deja o piață matură, cu jucători puternici, competitivi și cu clienți din ce în ce mai sofisticați. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze și pe noi, procesatorii, în a asigura în continuare o platformă facilă și sigură de tranzacționare pentru cumpărători și comercianți”, declară Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.

 

Cele mai cumpărate produse și servicii online de anul acesta, achitate online cu cardul de pe desktop-uri și laptop-uri sunt, în ordine, facturile la utilități, biletele de avion și produsele IT&C, în timp ce plățile de pe smartphone și tablete se îndreaptă către jocuri online, fashion, beauty și gadget-uri.

Referitor la obiceiul și intervalul de cumpărare, majoritatea românilor cumpără online în timpul săptămânii, de la birou. Mai mult, cifrele arată nu numai că oamenii tind să cumpere de la birou, în intervalul orar 9:00-17:00, dar și că cheltuie, în medie, de două ori mai mult și mai scump decât de acasă.

Conform reprezentanților companiei, media tranzacțiilor procesate în intervalul orar 9:00-17:00 este cu circa 40% mai mare decât media pe orele 18:00-22:00.

Plățile de pe mobil s-au dublat în 2014

Tranzacțiile de pe smartphone și tablete procesate prin aplicația mobilPay MasterCard mobile, lansată pe piață în martie 2013 și disponibilă gratuit pentru telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android, s-au dublat anul acesta.

Cea mai mare tranzacție mobilPay MasterCard în 2014 s-a ridicat la peste 250 euro, valoare similară cu cea din 2013, procesată pentru facturi de utilități.

În ceea ce privește cea mai mare tranzacție online cu cardul procesată de NETOPIA mobilPay în 2014, aceasta s-a ridicat la 9.300 euro, pentru servicii de turism.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

4 comentarii

  1. „CE PRODUSE AU CUMPĂRAT ROMÂNII CU CARDUL ONLINE ÎN 2104” ???? 2104 cred ca vroiai sa zici 2014 nu 2104 🙂

Comentariile sunt închise.