Ce să faci când Galaxy Gear nu se încarcă după o perioadă în care nu a fost utilizat

După vreo lună de când nu am mai folosit Galaxy Gear-ul, am constatat că era complet descărcat și nu mai pornea, nu se încărca, nu  reacționa în nici un fel. După câteva încercări de încărcare a apărut pe ecran un simbol care a dispărut după câteva secunde. Apoi pauză.

Am încercat un încărcător de la alt telefon, dar tot așa, nici un semn că ar vrea să se încarce. Îmi era clar că e descărcat, dar de ce nu se încărca, nici cu alimentatorul din dotare, nici cu un altul? Până la urmă am descoperit cum să-l conving să se încarce, însă n-am înțeles de ce apare acest „fenomen”.

gear

Se pare că acest „fenomen” este destul de des întâlnit, Galaxy Gear fiind un gadget mai sensibil care are nevoie de atenție, altfel dacă-l abandonezi se închide și nu mai vrea să se încarce. În semn de protest, probabil.

Soluția a fost să îl conectez cu un cablul USB-microUSB la calculator și să îl încarc până la 10%, după care l-am deconectat de la PC, pornit și pus la încărcat folosind încărcătorul din dotare. Se pare că a mers, acum a ajuns la 45% când scriu aceste rânduri.

Nu știu exact cu ce este deosebită încărcarea de la PC față de cea cu încărcătorul dedicat, însă reușește să îl scoată din starea de amorțeală care intervine după o perioadă de lungă inactivitate.

Așadar dacă Gear-ul nu-ți mai pornește și nu ai idee ce să îi mai faci ca să îl convingi să se încarce, conectează-l la un PC și încarcă-l până la 5-10% (sau chiar integral dacă vrei), dar ține cont că după ce l-ai încărcat parțial poți să folosești mai apoi încărcătorul dedicat (care va fi mai rapid).

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Eu am patit o chestie asemanatoare acum cativa ani cu un netbook Acer: nu-l mai folosisem de vreun an si ceva si cand am vrut sa-l folosesc nu se mai incarca de nici o culoare… dar culmea daca era bagat la priza functiona fara probleme dar cum era deconectat se inchidea fara nici un fel de avertisment.

    Am rezolvat problema cu un simplu update de BIOS.

  2. Io am patit cu LG F6 exact pe dos : s-a descarcat complet iar la incarcarea prin usb mi-a dat eroare. La priza n-a facut talente. Probabil exista o explicatie logica pentru o astfel de situatie dar habar n-am care ar putea fi aia.
    Totusi, in cazul lui Gear asta al tau, mi se pare ciudata solutia, e complet anapoda.

Comentariile sunt închise.