Cum se foloseste 7-Zip?

Pentru a putea utiliza 7-Zip, trebuie intai sa il descarcati si apoi sa il configurati pentru o utilizare cat mai facila.

Cum arhivati ceva? Faceti click dreapta pe fisierul/folderul de arhivat si cautati „Aduga intr-o arhiva..” pentru selectarea parametrilor arhivei sau dati direct pe Adauga in „Nume.zip” fara a mai configura tipul arhivei. Dupa click-ul dreapta va apare un meniu asemanator cu cel de mai jos:

Daca ati dat click pe „Aduga intr-o arhiva..” o sa va apara o fereastra (ca cea de mai jos) din care puteti selecta parametrii arhivei: tipul arhivei, nivel de arhivare, criptare, protectie cu parola, chestii din astea, dupa setarea parametrilor click pe butonul „Bine” asteptati sa se termine arhivarea si cautati in acelasi director arhiva facuta.

Cum dezarhivati? Faceti click dreapta pe arhiva si apoi cautati si faceti click pe „Dezarhiveaza in „Nume arhiva”” (ca mai sus) si o sa va apara fie fisierul fie un folder cu numele arhivei in directorul curent; de obicei se dezarhiveaza continutul intr-un director cu numele arhivei.
Trimite articolul și prietenilor tăi!

5 comentarii

 1. Pentru tipu’/tipa care a scris acest articol… „Daca ati dat click pe “Aduga intr-o arhiva..” o sa va apara o fereastra (ca cea de mai jos) din care puteti selecta parametrii arhivei: tipul arhivei, nivel de arhivare, criptare, protectie cu parola, chestii din astea, dupa setarea parametrilor click pe butonul “Bine” asteptati sa se termine arhivarea si cautati in acelasi director arhiva facuta.
  Si de ce nu explicati voi ce face fiecare lucru in parte ?
  tipul arhivei, nivel de arhivare, criptare, protectie cu parola
  …sunt foarte folositoare pentru utilizatori.. ..Banuiesc ca e greu tare sa scrii la tastatura… adica ar veni ceva de genu asta : Da-i un click dreapta pe documentul care vrei sa il arhivezi , dai click pe adauga ca arhiva noua.. apesi pe Bine si astepti sa se termine de arhivat…Cam asta am inteles eu ..in toata prostia mea… De ce nu explicati ce face fiecare lucru in parte …metoda de compresie .. selectarea tipului de arhiva..si tot asa.. Chiar credeti ca aceste lucruri merita trecute cu vedera?!?!!?!? Utilizatorul nu stie , ca de exemplu , cu 7-zipul poti sa faci o arhiva de aproape 4Gb dintr-un folder de 6Gb si ceva…..Ii explici romanului ..ca na..poate e prost si nu stie..ii spui ..prietene..faci uite asa si asa: selectezi tipul arhivei in ce vrei tu , dupa asta ii dai levelul de compresie sa fie pe Ultra , metoda de compresie sa fie pe LZMA sau LZMA2 , dictionary size sa fie cit mai mare , word size`u la fel .. adica ceva de genu asta sa explicati…nu scrii acolo 2 – 3 litere si gata…cica ai facut articol…daca tot faci un articol , fa-l si explica-l ca la carte. Daca nu vrei sa faci asta si iti este prea sila sa explici , atunci nu mai scrie articolul .

  • Atunci poți considera că acest articol nu există. Când voi avea timp, poate voi face un tutorial video.

  • Destepti mai sunteti unii, daca omul ti-a facut o scurta descriere a programului, ca sa aiba rabdare tot prostu s-o citeasca, te-ai gasit tu, inteligentu’ lumii sa comentezi. De ce nu ne explici tu mai detaliat ce poate face acest soft, dar in alta parte, pentru ca aici nu e curios nimeni de citit romane. Thks Alexandru.

   • Domnule teo81t ,
    cu mina pe inima iti recunosc ca nu sunt inteligentul lumii , dar fata de altii , sunt. Iar referitor la ceea ce ai zis tu , ca de ce nu explic mai deliat ce poate sa faca 7-zipul, iti promit ca o sa stau si o explic ce face fiecare comanda in parte! (zilele astea ma apuc de el) . Referitor la citit romane, eu zic ca e bine sa citesti , poate afli mai multe chestii fata de programul respectiv si sunt unele chestii ajutatoare. Ma rog..aici fiecare face ce si cum doreste. Daca am deranjat pe cineva la ceea ce am scris cu citeva luni in urma , imi cer scuze, dar sincer, tot la parerea mea ramin si anume: daca tot incepi sa explici ce si cum face un program si cum se foloseste, EXPLICA-L CALUMEA. Altfel , nu te mai obosi cu explicatul.
    O zi frumoasa in continuare sa aveti!
    P.S.: Nu o sa uit sa explic in detaliu ce face fiecare comanda al acestui foarte bun program!

Comentariile sunt închise.