Digsby – Client pentru mesagerie instant și rețele sociale

Zi de zi folosim diverse canale de comunicare – telefon, mail, mesagerie instant, rețele sociale – în funcție de situațiile în care suntem puși. Cum ar fi să avem toate contactele adunate la un loc și să putem astfel să comunicăm mult mai rapid?

Digsby vă oferă soluția: vă puteți conecta simultan prin intermediul lui la mai multe conturi de mesagerie instant (Yahoo Messenger, MSN, AIM, Google Talk, Facebook Chat, ICQ, Jabber, MySpace IM), la conturile de mail (Yahoo, Gmail, Hotmail, AOL/AIM, POP Email, IMAP Email), precum și la rețelele sociale preferate (Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn), și asta fără să introduceți parolele de fiecare dată. Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un cont pe digsby.com, să vă instalați aplicația, să vă logați cu user-ul și parola de pe digsby și să vă adăugați conturile din meniu: Digsby – My Accounts.

Digsby îndeplinește toate funcțiile unei aplicații de mesagerie instant, cu un consum de resurse mai mic față de clasicul Yahoo Messenger, în ciuda faptului că reunește setările mai multor conturi și oferă o gamă largă de skin-uri, atât pentru lista principală (Buddy List), cât și pentru ferestre.

Fereastra principală cuprinde toate contactele din conturile de IM, organizate pe grupuri, lista de conturi de pe care sunteți logat (de unde vă puteți deconecta oricând cu un simplu click), conturile de mail și rețelele sociale. Aceasta este ordinea prestabilită, pe care o puteți modifica de la View – Arrange Panels.

Foarte “isteață” mi se pare și gruparea ferestrelor într-una singură și posibilitatea de aranjare a tab-urilor cu drag & drop, în funcție de dorințele dumneavoastră.

Vă puteți alege un status predefinit sau vă puteți seta un status global, valabil pentru toate conturile de mesagerie instant și rețele sociale. De asemenea, opțiunea Listening to… vă afișează la status ce melodie ascultați în Winamp sau AIMP (doar cu aceste două playere am încercat eu, e posibil să meargă și cu altele).

Aplicația permite și transferul de fișiere prin serviciul File Transfer Manager și vă anunță când primiți ceva nou pe unul din conturi printr-o notificare de tip pop-up (se închide cu click dreapta).

Mult mai eficientă decât în cazul clasicelor aplicații de mesagerie instant este arhiva, disponibilă pentru toate conturile IM, inclusiv pentru Facebook Chat, în care vi se pune la dispoziție un calendar prin intermediul căruia navigați mai ușor, dar și o opțiune de căutare rapidă. Astfel, dacă doriți să găsiți în arhivă ce ați discutat despre Digsby, aplicația vă evidențiază toate conversațiile în care apare acest cuvânt.

Aplicația vă pune la dispoziție și un widget pentru site-uri, prin intermediul căruia aveți posibilitatea să comunicați în orice moment cu vizitatorii.

Organizarea ferestrelor

Încercați-l și voi, eu mă joc cu el de câteva zile și încă descopăr lucruri noi foarte utile…

Download: http://www.brothersoft.com/download-digsby-110655.html

Varianta portabila: http://digsby-portable.en.softonic.com/

Screenshots: http://www.digsby.com/screenshots.php

Trimite articolul și prietenilor tăi!

21 comentarii

 1. Digsby contrar parerilor unor utilizatori va asigur ca este sub trilian 5.Versiunea portabila luata de la situl indicat mai sus face la descarcare un fisier temporar suspicios,si care banuiesc ca este chiar digsby pe care antivirusul il sterge rapid.Nu e prima data cand cei de la softonic unbla cu prosti incercand sa-ti bage pe langa toolbaruri pe gat si un server mic de spionat.

 2. Stiti ceva similar deja dezvoltat pentru mac? Cine stie cand apare digsby pt apple…

 3. cand am pe cineva permanent invisibil, nu-mi arata ID-ul lui scris Italic ca in Yahoo Mess. sau macar sa arate ceva sa stiu ca respectivul e pus pe invisible.

 4. aa si inca ceva…la facebook chat imi da „Authentication error”

  • Hey!
   Incearca sa intri in My Accounts sa debifezi si sa bifezi iarasi contul respectiv. Mie mi s-a intamplat asta la contul de Twitter, cand pica netul.
   O zi buna! 🙂

 5. nu se actualizeaza statusul, am pus un status, dar nu se misca nimic..

 6. Salut
  Foarte bun programu,dar am nelamurie cum imi pun eu avataru meu?

  • Hey! 😀

   Intra la Tools – Preferences – General & Profile, unde o sa gasesti in partea dreapta casuta Buddy Icon. Apesi pe Change, apoi File si iti alegi imaginea pe care vrei sa o setezi ca avatar.

   Multumim! 🙂

   • Mersi a mers.
    Nam observat in prima faza cand lam bagat.
    Nam prea fost atent atunci creca 🙂

  • Buna! 🙂
   Din meniul de sus intra la My Accounts. O sa vezi in a doua sectiune a ferestrei Add Email Account, unde introduci username-ul si parola de pe contul de mail respectiv. O sa primesti apoi notificari cand primesti mailuri noi si o sa le poti deschide printr-un singur clic, nu o sa mai fii nevoit sa te loghezi in contul de mail.

   🙂

Comentariile sunt închise.