Netvibes – Cea mai bună alternativă la Google Reader

netvibes

Netvibes este o alternativă excelentă la Google Reader, iar din anumite puncte de vedere îi este superioară. Dacă încă îți lipsește Google Reader și încă n-ai aflat de Netvibes, citește mai departe. Netvibes este un RSS Reader web-based, adică poate fi accesat direct din navigatorul web, atât de pe desktop cât și de pe mobil.

De ce îmi place Netvibes

Am fost foarte plăcut surprins mai ales de felul în care arată și se mișcă pe mobil. Este foarte comod de utilizat pentru că nu trebuie să te complici cu instalat aplicații, permisiuni și altele. Netvibes poate fi folosit într-un mod mai avansat pentru analiza mai multor fluxuri de informații, însă e nevoie de un cont plătit pentru acest lucru iar prețurile sunt destul de mari. Oricum, pentru citit feed-urieste mai mult decât suficientă varianta gratuită.

Organizarea feed-urilor

netvibes2

Spre deosebire de Google Reader poți grupa mai multe feed-uri în tab-uri și dashboard-uri. Asta te ajută să segmentezi mai ușor pe anumite subiecte feed-urile. În total are două moduri de a afișa feed-urile, un stil agregat similar Google Reader (prezentat în prima captură de ecran) și un mod grupat pe tab-uri și widget-uri în care vezi ușor toate articolele noi ( folositor dacă obișnuiești să citești pe diagonală). Ambele moduri sunt utile: dacă vrei să citești, modul agregat te ajută să filtrezi rapid feed-ul sau folderul cu feed-uri, iar modul bazat pe tab-uri să aruci o privire generală pe un grup de feed-uri RSS sau Atom.

De ce să alegi Netvibes

 • RSS Reader web-based
 • Accesibil de pe mobil
 • Navigare ușoară
 • Permite grupare feed-urilor

Trimite articolul și prietenilor tăi!

4 comentarii

 1. Modul apps e destul de bun daca vrei un homepage personalizat dar modul reader nu are nimic special. Nu imi place deloc spatiul gol din laterale si sedebar-ul gri. Personal prefer InoReader, e cel mai apropriat de Google Reader.

  • Nu îmi dau seama la ce spațiu gri lateral te referi, dar e posibil să fie o bară de instrumente care se închide.

 2. Am aruncat un ochi si nu imi pare imbunatatit prea mult fata de anul trecut. Eu folosesc Feedly datorita extensiilor pentru Chrome/Firefox si a aplicatiei pentru Android.
  Cred ca in momentul asta lucrurile s-au asezat, aplicatiile de genul asta nu difera foarte mult unele de altele si e dificil ca una dintre ele sa mai atraga un numar mare de utilizatori ai altor aplicatii de genul (doar in conditii extreme, precum in cazul GReader).

  • Mie nu îmi place Feedly fix din acest motiv, că ai nevoie de aplicație și extensii. Netvibes e simplu și în plus are și 2 metode de a vedea conținutul din feed-uri (dashboards, widgets, lists).

Comentariile sunt închise.