Pixlr Express – Editor foto pentru telefoanele cu Android și iOS

Pixlr ExpressPixlr este o aplicație ce îți oferă peste 600 de posibilități de editare foto, este disponibilă pentru Android și iOS dar poate fi accesată și din navigatorul web. Aplicația este produsă de cei de la Autodesk, compania din spatele AutoCAD, Maya sau 3D Studio Max.

Momentele frumoase sunt mai ușor de surprins în fotografii cu smartphone-ul, fiindcă telefonul îl avem în permanență cu noi. De aceea telefoanele mobile încep să aibă camere foto din ce în ce mai performante și tind să ia locul camerelor foto compacte. Mai mult, aplicațiile de editare foto ca Instagram au început să fie tot mai populare, iar Twitter a inclus în aplicația de mobil propriile filtre foto.

Pixlr Express mi se pare cea mai avansată și ușor de folosit aplicație de editare foto pentru mobil. M-am jucat și cu Instagram, Twitter, Snapseed, editoare foto implicite pe anumite modele de telefoane mobile, însă Pixlr mi se pare că oferă foarte multe funcții și este și extrem de ușor de folosit.

Download

Download Pixlr AndroidDownload Pixlr iOS

Capturi de ecran

Posibilitățile de editare

Ca orice altă aplicație similară, Pixlr Express îți oferă posibilitatea de a crea o imagine nouă sau să alegi o imagine existentă în galeria foto. Interfața aplicației este foarte intuitivă și aerisită, iar funcțiile de editare sunt ușor de accesat. Acestea sunt grupate în patru categorii: Adjustment, Effect, Overlay, Border.

Adjustment include funcțiile de ajustare și retuș, cum ar fi Crop, Blur, Sharpness și altele. Funcția crop se poate realiza și pe anumite formate (1:1, 16:9..). Rubrica Effect conține foarte multe filtre și efecte obținute prin ajustarea luminozității, contrastului și a focalizării. Și acestea sunt grupate pe mai multe categorii, în funcție de specificul lor.

În meniul Overlay se găsesc elemente ce se pot randa peste imagine. Unele sunt destul de interesante, însă recunosc că nu prea le-am utilizat. Border conține mai multe șabloane ce dau impresia de ramă foto. Și aici varietatea de modele este destul de mare, însă recunosc că nu am prea fost tentat să le folosesc.

Efectele preferate/cel mai des utilizate pot fi grupate într-o categorie numită Favorite și pot fi accesate foarte rapid pe viitor. Pentru a economisi spațiu sau bandă de internet, Pixlr îți oferă posibilitatea de a salva imaginile în trei dimensiuni: mică, medie sau cea originală. 

Ca să îți faci o idee despre ce poate aplicația mai jos ai un exemplu de editare a unei imagini.

Peisaj (Original)
Peisaj (Original)
Peisaj (Editat)
Peisaj (Editat)

Aplicația Pixlr Express este foarte ușor de folosit și oferă multe posibilități de editare, de aceea o recomand ca primă opțiune când vine vorba de prelucrare foto pe telefon. Faptul că este produsă de cei de la Autodesk, o firmă cu renume în domeniul proiectări asistate de calculator, este încă un argument pentru calitatea acestei aplicații.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Nu prea sunt eu cu pozele dar m-ai facut curios. La o prima vedere pare chiar misto, o sa o mai tin o perioada.
    Am observat ca daca salvezi pozele la calitate ridicata, ocupa mai mult decat varianta initiala, cu aproape 1MB. Atentie daca vrei sa nu consumi multa banda de net!

Comentariile sunt închise.