PRISM a fost gândit inițial pentru a detecta invizibilii de pe mess

PRISM

Richard Walters, colegul de birou al lui Edward Snowden, a făcut ieri o declarație care aduce informații noi în scandalul legat de presupusul serviciu de monitorizare al americanilor, PRISM.

„Totul a pornit de la colegii noștri care stăteau invizibili pe messenger. Pentru că nu răspundeau pe mess, nici la mail-uri iar când ne duceam peste ei erau mereu la cafele, ne-am gândit să facem un sistem care să ne ajute să dăm de ei. Inițial am reușit să detectăm când stăteau invizibili pe mess, însă după ce am văzut că nu toți folosesc Yahoo Messenger am trecut și la Skype, Gtalk după care am zis că dacă tot facem o treabă.. să le citim și mail-urile și să le vedem pozele din vacațe și cluburi pe care le postează numai prietenilor pe Facebook. Apoi am devenit curioși și am vrut să vedem ce face toată lumea..” a declarat acesta pentru The BodyGuardian.

Întrebat ulterior de jurnalist ce măsuri pot lua cetățenii împotriva monitorizării, Walters a adăugat:

„Renunțarea la mijloacele de comunicație nu este neapărat o soluție din moment ce tot prostul are acum măcar un telefon cu internet și cameră foto. Chiar dacă nu ai tu, are altul și dacă vor să te urmărească tot dau de tine. O posibilă soluție ar putea fi construirea unei încăperi căptușite cu scânduri la doi metri sub pământ, dar nici asta nu e foarte sigură pentru mult timp..”

Pentru că aparent nu există nici o cale de a evita sistemul PRISM, așteptăm ca specialiștii sau poate chiar ciitorii noștri să propună soluții împotriva acestui flagel tehnologic.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

5 comentarii

  1. Borcanul cu zacusca!!! Este un fapt bine cunoscut ca borcanul cu zacusca invalideaza orice imagine, fie ea digitala, fie in format clasic, pe film sau chiar pe placa fotografica.

    Cercetatorii au concluzionat ca plasarea unui borcan de zacusca atent selectionat si asezat in cadru duce la intimidarea oricarui om al legii care va analiza respectiva imagine, creierul lui decizind brusc sa omita aceasta proba.

    Acum ramine de vazut daca imaginile cu borcane de zacusca au acelasi efect si in cazul softurilor automate de analiza a imaginilor, sau daca in acest caz trebuie folosita arma suprema, si anume borcanul de muraturi (nu indraznim sa ne gindim ca lucrurile pot sta atit de rau incit sa trebuiasca apelat la castronul cu racitura/piftie).

Comentariile sunt închise.