USB Safeguard – Parolare și criptare a Stick-urilor USB

USB Safeguard este o aplicație portabilă cu ajutorul căreia puteți parola datele „sensibile” de pe memoriile portabile (stick-uri USB, carduri de memorie, etc). Pentru criptarea datelor se folosește algoritmul AES (pe 256 biti) și datele criptate sunt „ascunse”, fiind accesibile doar prin interfața aplicației după introducerea parolei. O surpriza plăcută s-a dovedit tastatura virtuală care are scopul de a evta programele de tip keylogger.

Interfața USB Safeguard și tastatura virtuală
Interfața USB Safeguard și tastatura virtuală

Ca să utilizați aplicația este nevoie să copiați fișierul executabil usbsafeguard.exe pe stick-ul USB (în rădăcină de exemplu), să o porniți și să configurați parola. Ca observație, nu schimbați locația executabilului aplicației deoarece nu va mai recunoaște parola și datele ascunse. Funcționează numai dacă o porniți din locația din care ați rulat-o prima dată.

După criptare, datele originale sunt șterse definitiv (shredded) nemaiputând fi recuperate decât prin decriptare cu USB Safeguard.

Procesul de ștergere definitivă a datelor originale (shredding)

În plus USB Safeguard mai oferă câteva opțiuni de navigare „discretă” pe internet, însă pe care nu le-am testat și  care presupun că funcționează doar cu Internet Explorer.

Câteva avantaje ale USB Safeguard:

 • Rulează de pe stick, este portabil;
 • Adăugare fișiere și directoare prin drag and drop;
 • Ștergere definitivă după criptare a fișierelor protejate;
 • Siguranța datelor în cazul pierderii Memory Stick-ului;
 • Compatibil sistem de fișiere FAT16, FAT32 and NTFS;

Dimensiune: 736 KB

Descărcare: http://usbsafeguard.altervista.org/usbsafeguard.exe

Trimite articolul și prietenilor tăi!

11 comentarii

 1. Folosesc Rohos Mini Drive – protejează unitatea flash USB cu o parolă, creînd partiții ascunse criptate în memoria ei. Programa foarte simpla si usoara.

 2. Eh, ma bucur ca cineva a revenit si cu un articol de nota 10. Chiar aveam nevoie de asa ceva zilele trecute insa am incetat cautarea inainte de a incepe din alte motive.

  P.S : Cand revii(daca vei mai reveni) cu adevarat? 😀

  • Mulțumesc pentru apreciere. În principiu o iau încetișor cu 1/3 articol/e pe săptămână.. și am niște idei planificate.. 😀

Comentariile sunt închise.