Online Image Optimizer – Optimizare imagini jpg, gif și png

Online Image Optimizer este o webaplicație de pe dynamicdrive (un site cu scripturi DHTML destul de utile) care este folositoare în cazul în care doriți să reduceți dimensiunile fișierelor de tip imagine. Reducerea dimensiunilor este utilă mai ales în cazul în care imaginile urmează a fi urcate pe un site, astfel reducându-se timpul de încarcare total al site-ului.

Interfața este foarte intuitivă: se alege fișierul care se dorește optimizat (de pe hard disk sau prin specificarea link-ului în cazul în care imaginea deja este urcată pe internet) și apoi se alege formatul în care este dorit fișierul de ieșire (poate fi jpg, gif sau png). Se face click pe Optimize image și într-un timp foarte scurt apar câteva sugestii de imagini optimizate (din ce în ce mai tare) urmând să o alegeți pe cea care vi se pare cea mai bună ca raport calitate/dimensiune fișier.

Online Image Optimizer mi s-a părut mai ușor de utilizat decât ce foloseam înainte, iar fiind webaplicație îi conferă încă un avantaj destul de mare. Spor la redimensionat imagini!

Trimite articolul și prietenilor tăi!