7-zip – Un arhivator / dezarhivator fisiere excelent

7-zip este un arhivator/dezarhivator open source excelent, stie mai mult de 15 tipuri de arhive, are suport pentru aproximativ 70 de limbi printre care si limba romana, are si un format de arhiva propriu (7z), si suporta si criptare AES pe 256 de biti.

Minighid de configurare..
Configurat cum trebuie il folositi doar din meniul contextual. Dupa ce il instalati in limba romana, deschideti 7zip (Start/All Programs/7-Zip/7-Zip File Manager) si o sa va apara o fereastra ca cea de mai sus. Apoi din Unelte/Optiuni, la tabul Sistem sa fie selectate tipurile de fisier pe care le doriti sa fie asociate cu programul 7z, ca mai jos:

Dupa aceea mergeti la tab-ul Plugin-uri, click pe optiuni si bifati ce anume vreti sa va apara in meniul contextual ca in exemplul de mai jos. Daca bifati contextul meniului in cascada, optiunile de arhivare / dezarhivare va vor aparea grupate sub o eticheta cu numele de 7-zip cand faceti click dreapta pe un fisier sau director; daca nu le veti gasi „rasfirate” in meniul contextual.

Daca ati facut totul corect, si in functie de optiunile alese, cand faceti click dreapta pe un folder sau o arhiva ar trebui sa va apara ca mai jos:
cu optiunea „Contextul meniului in cascada” bifata

cu optiunea „Contextul meniului in cascada” nebifata

Trimite articolul și prietenilor tăi!

4 comentarii

  1. l-am instalat si eu 7-zip dar fara limba romana pt ca nu mi-a aratat unde pot alege pe ce limba sa mearga si fara icon mi l-a amplasat intr-un simplu folder, este normal? nici macar nu-l pot deschide… nu am descarcat cum trebuie?

  2. Mai tare ca winzip si ca winrar, unde mai pui ca e si free.. foarte bine ca ai ales sa vorbesti despre asta.. 7zip ruls!

  3. bine ca il vad acum..dupa ce am cautat pe net de 7ZIp ca luamsem un fisier ce se vroia arhiva si nici de al naibii nu il deschidea Winrar..

Comentariile sunt închise.